2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Beengedte az otthonába, de visszaélt a bizalommal a zalai férfi

Beengedte az otthonába, de visszaélt a bizalommal a zalai férfi

2023. május 24., 08:35
A 20 éves helybeli férfi 2022 októberétől rendszeresen segített a sértett vonyarcvashegyi házánál a ház körüli munkákban, emiatt bejáratos volt a sértett férfi lakóhelyére.

A Zala Vármegyei Főügyészség közlése szerint ezt, és a sértett bizalmát kihasználva 2022 novemberében és decemberében a vádlott a sértett házából három alkalommal összesen 285.000,- forint készpénzt, valamint az udvarról több elektromos kisgépet tulajdonított el. A gépeket a vádlott értékesítette, majd a bevételt a többi eltulajdonított pénzzel együtt a megélhetésére fordította.

A vádlott 2022 áprilisában észlelte, hogy egy vonyarcvashegyi ingatlan nyitott udvarán parkol egy személygépkocsi, melyben bent volt a jármű indítókulcsa. A vádlott, annak ellenére, hogy a jármű használatára engedélyt nem kért, és vezetői engedéllyel sem rendelkezett, április 14-én, és április 15-én is Keszthelyre közlekedett a személygépkocsival, majd visszaparkolt vele a sértett udvarába.

A férfivel szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás vétsége és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Fotó: illusztráció/Pixabay