2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Idén is megrendezik a Fatemplom fesztivált

Idén is megrendezik a Fatemplom fesztivált

2024. július 03., 20:00
Idén is megrendezik a Fatemplom fesztivált Magyarföldön. Az őrségi településen szabadtéri és templomi zenék, valamint előadások váltják egymást. A szervezők a skanzenben tájékoztattak a rendezvény részleteiről.

Július 12. és 14. között rendezik meg az eseményt, melynek célja, hogy minőségi produkciókkal szórakoztassa a közönséget. Gryllus Dániel kifejtette: a programot mindig a hely adta légkört és hangulatot megőrizve állítják össze. A háromnapos kulturális kavalkádot most is ökumenikus istentisztelet zárja.

Mi mindig értékcentrikusak akartunk lenni. Lehet, hogy ez abból is indul ki, hogy a Kaláka maga is nem egy stílus, hanem egy műfaj. A mi érdeklődési körünk is ilyen. Akiket mi ide meghívtunk, mindig jó zenészek és értékes műsort hoznak. Nem az volt a cél, hogy ez egy bizonyos stílusú zenei fesztivál legyen. Jó, mondjuk popzene nincsen, de ez egy ilyen környezetben nem is olyan nagy baj.

Velkey Péter kulturális főtanácsnok kiemelte: a fesztivál zalaegerszegi tehetségek számára is remek lehetőség. 

Úgy alakult, hogy oda egyre több egerszegi művész is el tudott menni, és amit még külön kiemelnék, hogy a fesztivál többször fogadta a Zegasztáros fiatal tehetségeinket is. Ez is nagyon kedvező fogadtatással találkozott, ott is és az egerszegiek körében is.

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar visszatérő fellépő. Tóth László bejelentette: a magyar kultúra napján előadott műsort ismétlik meg. Ennek egyik különlegessége, hogy a produkcióban két zongorán játszanak. 

Ez egy nagyszerű fellépés lesz, és egészen különleges műsorral készülünk, mert két zongorát is el fogunk vinni erre a rendezvényre, ami azt hiszem, párját ritkítja. Mellette a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar játszik. Mátyás Istvánnal fogunk közösen zongorázni, méghozzá egy Bach és egy Mozart versenyművet, mindkettő két zongorára és zenekarra íródott.

A rendezvényre jegyet és bérletet a fatemplomfesztival.hu oldalon, illetve a helyszínen lehet vásárolni.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

z0E1Jc8YQdc
# Kapcsolódó galériák