2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
13. Hottói Bábparádé

13. Hottói Bábparádé

2024. július 09., 13:00
13. alkalommal rendeznek bábparádét Hottón. A szervezők a részletekről a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartottak sajtótájékoztatót. A program a Nemzeti Kulturális Alap és a település önkormányzatának támogatásával valósul meg.

2008 óta várják Hottón az érdeklődőket a bábosok szakmai találkozójára. Kezdetben a fesztiválon csak a falu lakói, illetve a meghívottak vettek részt.

Kialakítottunk egy banándobozos bábparádé műhelyt. Aminek az volt a célja, hogy a kollégáink, barátaink akik ezzel a bábos műfajjal foglalkoznak, érkezzenek hozzánk és mindenki hozzon egy pici inspirációt, amit banándobozba lehet bezárni. Azt kitudja pattintani és megmutatni. Ez lehetett egy kezdeményezés, egy szövegkönyvnek a része, egy szakmai előadás vagy beszámoló

- nyilatkozta Boráros Milada, a Magamura Alkotóműhely társalapítója.

Pénteken a felnőtteknek marionett-bábjátékkal kedveskednek, majd az ötletgazdák a színház és a közművelődés kapcsolatáról beszélgetnek a közönséggel. Szombaton 3 színpadi produkcióval várják a családokat.

A Laniakea Színház Horgász hétvége című játékát fogja látni a közönség. Ez egy tárgyjáték lesz és ezt követi 17 órakor a Ziránó Színház Pinokkió előadása. Majd 19 órakor ugyanúgy a KL színház és a Magamura Alkotóműhely produkciójában lehet látni a Patkó Bandi hiteles legendáját. Ez egy vásári kesztyűs komédia, ez inkább felnőtteknek szól

- közölte Varga Péter Róbert, a Ziránó Színház társügyvezetője.

Az immár hagyománnyá vált rendezvény egyik célja - a szakma sokszínűségének bemutatása mellett - a közösségépítés. A kísérő programokat úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára legkedvezőbb elfoglaltságot. Kipróbálhatják a régmúlt idők játékait, ügyességi feladatokat oldhatnak meg és elkészíthetik saját figurájukat, emellett finom ételeket és italokat kóstolhatnak.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

bsLF4fQQt7I
# Kapcsolódó galériák