2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
Zenei workshop a Pálócziban

Zenei workshop a Pálócziban

2023. december 02., 14:59
Zeneterapeuta tartott foglalkozást a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskolában.

Kozmáné Tóth Viktória 20 éve foglalkozik zeneterápiával, s most játékos formában mutatta be annak gyógyító és fejlesztő hatását. A résztvevőknek - mások mellett – olyan feladatokat mutatott, melyekhez együttműködés, kommunikáció és közös ritmus kellett. Ezúttal is bebizonyosodott: az eredményességhez olykor a megszokott minták felülírása vezet el. Az esemény iránt érdeklődők valamennyien nyitottnak bizonyultak új módszerek megismerésére.

Vörös Istvánné a Pálóczi Horváth Ádám zeneiskola tanára elmondta: mindenképpen fontos számára a szakmai megújulás, hogy új módszereket, játékokat ismerjen meg a gyerekeknek, hogy ezáltal az órákat színesebbé tegyék, és más szemléletet szerezzenek.

A zeneterápia segítségével a szorongásoldástól kezdve az autizmusig számtalan területen javulhat az életminőség. Kozmáné Tóth Viktória a jórészt pedagógusokból álló csoportnak most azt bizonyította: a zenére nem csak produktumként, hanem eszközként is lehet tekinteni. Mint mondta: azt szeretné elérni, hogy akik részt vesznek, ők ne mindenáron valamit létrehozzanak, hanem egy kicsit megpróbáljanak egymásra hangolódni, úgy létrehozni valamit, hogy az nem biztos, hogy mindig szép lesz.

A workshopnak a zeneiskola adott otthont. Ez a foglalkozás jól illeszkedik az intézmény szellemiségéhez. Győrffyné Könczöl Tímea igazgató kifejtette: nyitottak, hiszen tudják, hogy a zene egyben terápia is, és szeretnék valamennyi gyereket sikerélményhez juttatni a zene segítségével. Ezért nyitottak az ilyen előadások befogadására, hiszen a pedagógiai munkát segítik.

A workshopot szakmai előadás zárta. Ezen - mások mellett - a terápia és a pedagógia különbségéről, az átfedésekről, a zeneterápia módszereiről, valamint alkalmazási területeiről és hatásáról volt szó.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

# Kapcsolódó galériák