2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Zboznovitsné Dávid Anikó munkáiból nyílt kiállítás az Apáczaiban

Zboznovitsné Dávid Anikó munkáiból nyílt kiállítás az Apáczaiban

2024. április 24., 12:12
Megnyitották Zboznovitsné Dávid Anikó „Elágazások” című kiállítását az Apáczai művelődési központban. A sárvári születésű alkotó - aki először mutatkozik be a zalaegerszegi közönségnek -, közel félszáz munkáját hozta el. A rendezvényt Várszegi Csanád, a Pálóczi művészeti iskola növendékének szaxofon-játéka színesítette.

A tárlat anyagát ezek a makramék és a gencsapáti hagyományt őrző, karcolt tojások gazdagítják. A tájképek, csendéletek és egzotikus portrék többsége akril- és olajfestmény. Néhány alkotást az arany füstfólia használatával tett különlegessé. 

Az aranyfüst fóliával már hat évvel ezelőtt is dolgoztam, de most lett igazán kedvenc. Folyamatosan mindig más téma jár az eszemben. Szeretnék még sokat alkotni, és talán ezért lett ilyen sokszínű ez a kiállítás 

- mondta el Zboznovitsné Dávid Anikó.

A Vas vármegyei Zboznovitsné Dávid Anikó munkáit Koczka Tibor ajánlotta a látogatók figyelmébe. 

A művészet elsődleges feladata, hogy örömet szerezzen. Ha körül nézünk ebben a kiállítótérben, olyan tárgyakat látunk, ami örömet okoz, vagy okozhat. Ezért arra biztatok mindenkit, hogy a következő hetekben látogasson el, és nézze meg a kiállítást

- emelte ki Koczka Tibor kulturális szakújságíró.

A kiállítást május 16-ig lehet megtekinteni az intézmény nyitvatartási idejében; hétköznap 8 és 19 között, szombaton pedig 12 óráig.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

UFRqBfaQU-A
# Kapcsolódó galériák