2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Változik a zalaegerszegi múzeumok nyitvatartása

Változik a zalaegerszegi múzeumok nyitvatartása

2023. október 31., 11:15
Változik a nyitvatartás a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának intézményeiben. A hónap utolsó napján és mindenszentekkor zárva lesznek, majd november elsejétől március 31-ig a téli rend szerint várják a látogatókat.

A Göcseji Múzeumban csütörtökön már életbe lépnek a módosítások. Ekkortól a tárlatokat keddtől-szombatig, a Mindszentyneumban pedig keddtől-vasárnapig, kilenc és tizenhét óra között lehet megtekinteni. A szabályozás a skanzent is érinti, ahol - az ilyenkor elvégzendő feladatok miatt- további intézkedések szükségesek.

A Göcseji Falumúzeumban keddtől szombatig leszünk nyitva 10-től 16 óráig és ilyenkor szokás szerint az épületek zárva lesznek, hiszen kell nekünk idő arra, hogy az épületeket átvizsgáljuk. Illetve a legérzékenyebb műtárgyakat beszedjük és tisztítsuk, illetve ha szükséges a restauráljuk. 

- tájékoztatta portálunkat Varju András, a Göcseji Falumúzeum intézményvezetője.
 
Emiatt a következő időszakban csak sétálójegy váltható a létesítményben. Varju András hozzátette: ennek ellenére változatos programokkal készülnek a következő hónapra.

Igyekszünk a látogatókat kiszolgálni. Jelesül az őszi szünetben a Göcseji Ősz mesetúrát fogjuk megtartani, ez mind a három nap 14 órától kezdődik. A mesés foglalkoztató füzetünk írója, Balaton László fog Pálfi kanász szerepébe bújni és azt gondolom, hogy egy igazán élményteli programot fog nyújtani elsősorban a családoknak. 

November 11-én Márton-napi vigasságra hívják az érdeklődőket. A szervezők egyebek mellett libacomb-pecsenyével, újbor-kóstolással, póni szekerezéssel és kézműves vásárral készülnek.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

_AhEHoGBjyo
# Kapcsolódó galériák