2024.05.11., szombat - Ferenc napja
facebook
Keresés
Új bemutató a színházban

Új bemutató a színházban

2023. október 13., 13:00
Pénteken este mutatják be az Indul a Bakterház című falusi bohózatot.

Ki ne ismerné Rideg Sándor 80 éve megjelent regényének főhősét, akit – minden bizonnyal - az 1980-ban bemutatott film tett hallhatatlanná?  A Hevesi Sándor Színház most falusi bohózatként állítja színpadra Regős Bendegúz történetét. Az előadás egyik érdekessége, hogy Böhm György rendezi, aki ezer szállal kötődik a városhoz, az éppen 40. születésnapját ünneplő színházhoz, és az Indul a bakterházhoz is. Böhm György ugyanis alapítótagja volt az egerszegi teátrumnak, és 1993-ban - a Budapesti Kamarszínház irodalmi vezetőjeként - éppen ő kérte Tímár Pétertől a regény színházi adaptációját. A zalaegerszegi előadást is ez alapján állították színpadra. 

Az előadás főszerepét, Bendegúzt Kovács Dávid és Besenczi Zsongor kettős szereposztásban alakítja. A szókimondó, olykor szemtelen figura megformálásával mindkettejüknek akadt dolga.

A szintén ikonikus bakter szerepében Besenczi Árpádot láthatja a közönség. A Jászai-díjas színművész úgy véli, a műfaji sajátosságokkal együtt a filmhez hasonlóan a színházi adaptáció is nagy élményt nyújt a nézőknek. Ez az előadás amiatt is rendhagyó, hogy Besenczi Árpád ezúttal a fiával együtt játszik.

A fergeteges falusi bohózatban egyaránt van burleszkfilmbe illő hajsza, futás, menekülés, pillantás a szoknya alá, kukkantás a fazékba – és a végére az is kiderül, miért lett generációk kedvence Bendegúz története. A főbb szerepekben Cseh Richárd, Kiss Ernő, Debrei Zsuzsanna és Farkas Ignác látható. A díszlet Michac Gábor, a jelmez Túri Erzsébet munkáját dicséri.

Szöveg: Szigeti Éva 
Fotók: Zalaegerszegi Médiacentrum 

rHd8p_MSK5I
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek