2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Tűzzománcok a József Attila Városi Tagkönyvtárban

Tűzzománcok a József Attila Városi Tagkönyvtárban

2023. szeptember 14., 10:00
Tűzben született képek címmel nyílt kiállítás a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

A Megmutatom magam-sorozat 155. programján a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tűzzománc szakköre kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

A különleges kiállítás megnyitóján Szakály Vanda Mirabella, az iskola egykori tanítványa egy, a tüzes témához illő dalt énekelt. A jelenlévőket Kajári Attila tankerületi igazgató köszöntötte, aki szerint a kiállított képekkel az intézmény felzárkózott a művészeti iskolák színvonalához. A városi tagkönyvtár nevében Csaplár-Nagy Franciska gratulált az alkotóknak. Az igazgató azt mondta: örömmel adnak helyet a tehetséges fiataloknak.

A Dózsa-iskolában a kilencvenes évek végétől van lehetősége a gyereknek elsajátítani a tűzzománc-technikát. Az elmúlt 27 évben sokakkal ismertette meg ennek szépségeit Gacsal Gábor. A szakkörvezető elmondta: kezdetektől fogva nagyon sokan jelentkeznek és járnak tűzzománcra, mert érdekes technika. A diákok számára újdonság a tűz, a rézlemez, a zománcfesték kombinációja, hogy milyen formákat, színeket lehet kialakítani.

A tárlat november 3-ig látogatható.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Kz7mDwEhjI0
# Kapcsolódó galériák