2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Történelmi portrék a József Attila Városi Tagkönyvtárban

Történelmi portrék a József Attila Városi Tagkönyvtárban

2023. november 09., 09:01
„Így látom nagyjainkat” címmel történelmi témájú grafikákat állítottak ki a József Attila Városi Tagkönyvtárban. A Megmutatom magam sorozatban ezúttal Grósz-Kernya Hunornak, a Montessori iskola negyedik osztályos tanulójának alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők.

A városi tagkönyvtár nevében Csaplár-Nagy Franciska gratulált a diáknak. Az tagintézmény-vezető azt mondta: mindig örömmel adnak helyet a tehetséges fiataloknak. A tárlatot Csóborné Nagy Beáta, a Montessori iskola vezetője nyitotta meg. Mint mondta, intézményükben az ígéretes fiatalok felkarolásának kiemelt szerepe van.

A mi iskolánknak alapvető koncepciója, hogy mindenki tehetséges valamiben. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hozzánk nagyon sok ilyen gyermek jár. Most a Hunorra esett a választásunk, hogy ő mutassa meg azokat a dolgokat, amikben tehetséges a művészet területén.

- mondta az igazgató.

Az ünnepségen Hunor a rajz- és zongoratudását egyaránt bemutatta. Mint fogalmazott, megnyugtatja a portrékészítés. Kedvenc történelmi alakjai közé tartozik Mátyás király és Árpád fejedelem is. 

Szeretem azt, amikor bemegyek a suliba és látom a barátaimat és így eszembe jut, hogy valakit le kéne rajzolnom. Az a baj, hogy mindig nehéz döntések vannak nálam, hogy kit rajzoljak le. Azért szeretem a magyar embereket lerajzolni, mert nagyon érdekes és jó a történetük.

- részletezte Hunor.

A kiállítás január 12-ig ingyenesen látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

2V2zAgypB8o
# Kapcsolódó galériák