2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Tartuffe a Hevesi Sándor Színházban

Tartuffe a Hevesi Sándor Színházban

2024. január 11., 19:40
Január 19-én lesz Molière egyik legismertebb színművének bemutatója.

A vígjáték máig ható tanulsággal szolgál a képmutató, embereket manipuláló, gátlástalan törtetők erejéről. A klasszikust Farkas Ignác, Jászai-díjas színművész rendezi.

Mint mondta: hiába telt el többszáz év, a darab mondanivalója ma is aktuális. Ma is élnek közöttünk ugyanilyen képmutató emberek, és ma is vannak olyanok, akik bedőlnek ennek, akik elhiszik szívvel-lélekkel, és ez mindenféle tragédiát, családi problémát okozhat.

A közönség Tartuffe szerepében Szakály Aurélt láthatja, aki örömmel bújik az álszent csaló bőrébe. A színművész szerint a legjobb dolog a világon gonosz embert játszani. Sokkal több lehetőség van színeket váltogatni, megváltozni, mint például egy egyszerű szerelmes szerepnél.  

Egyelőre még hiányos a díszlet és jelmezek nélkül próbálnak a színészek, ám a zalaegerszegi előadás rendhagyó megoldásokat ígér. Csík György díszletei és jelmezei eklektikusak: egyaránt utalnak a 300 évvel ezelőtti viszonyokra és a XXI. századra. A zalaegerszegi Tartuffe-öt Petri György fordítása alapján viszik színre, ami ugyancsak segít a mai korhoz adaptálni a tartalmat. Érdekesség, hogy minden szereplő prózai szöveget mond, kivéve a címszereplőt, aki versben közli mondandóját.

A főbb szerepeket Czegő Teréz, Kiss Ernő, Pap Lujza, Kovács Martin, Kováts Dóra és Támadi Anita alakítja.

A bemutató január 19-én 19 órakor lesz a Hevesi Sándor Színházban. Ezt követően idén még mintegy 20 alkalommal tűzik műsorra Zalaegerszegen az örök klasszikust.

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

rOBlQjM1R4g
# Kapcsolódó galériák