2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Szünidei foglalkozások a tudásközpontban

Szünidei foglalkozások a tudásközpontban

2023. december 27., 19:50
Kézműves foglalkozásokra várnak a téli szünetben minden érdeklődőt a Göcseji Tudásközpontban. A résztvevők a kézműves egyesület tagjainak közreműködésével régi népi mesterségekkel ismerkedhetnek.

Nemezelés, agyagozás és bőrözés is szerepel a szünidei programok között. A tudásközpont az ünnepek alatt és a két ünnep között is lehetőséget biztosított az alkotásra.

Az adventi időszakban már nagyon sok fajta programmal készültünk és ezt a két ünnep között is folytatjuk. Akik most betérnek a házba, különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Lehet nemezelni, agyagból képet készíteni és barátság bőrkarkötőt készíteni

- mondta Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor.

Az intézményben a felnőttek számára is számos lehetőséget kínálnak: a Nemzeti Művelődési Intézet finanszírozásában megvalósuló ingyenes kurzusokon egyebek mellett ilyen táskát is készíthettek a résztvevők.

A táskát azt most fejezem be. Illetve elég sok apróságot csináltunk, mind nagyon érdekes, izgalmas volt. Nagyon szeretem azt, ahogy a színeket lehet keverni ennél a technikánál. Remélem azt, hogy majd a későbbiekben is tudom ezt hasznosítani a magánéletben, illetve a munkám során, amikor gyerekekkel foglalkozok

- tájékoztatta portálunkat Égető Réka, a nemezelő kurzus egyik résztvevője.

A tudásközpontban jövőre is ehhez hasonló képzésekre várnak mindenkit. A gyermekek délutáni foglalkozásokon sajátíthatják el az alapokat, míg az idősebbek akár bonyolultabb fogásokat is elleshetnek a szakemberektől.

Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Xnm5FXx2caA
# Kapcsolódó galériák