2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Szilveszteri rakétát készítettek a zalaegerszegi Mindszentyneumban

Szilveszteri rakétát készítettek a zalaegerszegi Mindszentyneumban

2023. december 30., 17:18
Családi délutánra várta az érdeklődőket az év utolsó szombatján is a zalaegerszegi Mindszentyneum. A program ezúttal a szilveszteri készülődés jegyében zajlott.

Zsúfolásig megtelt a Mindszentyneum foglalkoztatója. A szorgos kezek ezúttal vágtak és ragasztottak.

Aki rendszeresen jár hozzánk, az tudja, hogy minden hónap harmadik szombatján egyébként is van egy családi délutánunk, de így most a hosszú téli szünet miatt úgy gondoltuk, hogy segítünk a szülőknek abban, hogy minden szabadnapra, a két ünnep közötti minden szabadnapra szerveztünk programot. A háttérben most éppen a szilveszteri rakétakészítés folyik, amibe a szülőket ugyanúgy be kell vonnunk, mert ez egy kicsit nehezebb folyamat

- árulta el Csengei Ágota, a Mindszentyneum tagintézményvezetője.

Szülők és nagyszülők egyaránt szívesen vállalkoztak a feladatra. Johannidis Aris látogatóba érkezett családjával Zalaegerszegre, s ha már itt jártak, bekapcsolódtak a programba.

Nagyon jó, nagyon hasznos a gyerekeknek. Örültek mindketten, Vera és Julianna is, a két lányom.

Tóth Gáborné unokájának találta a szilveszteri elfoglaltságot.

Az unokámmal érkeztünk, aki téli szünet ideje alatt most itt van Zalaegerszegen, egyébként ők Kaposvárott laknak. És kerestünk programot, kellemesnek gondoltuk. Nem ismertük még a helyet, és úgy gondoltuk, hogy kellemes elfoglaltság lesz ez.

A rakéta elkészítésében Rákosné Paizs Szilvia, a múzeum munkatársa segédkezett a résztvevőknek.

A szilveszteri rakéta igazándiból nagyon egyszerű, mert megcsináljuk WC papír gurigából a testet. Fényes felületű, futópapírból készül a fejrésze, ezt összeragasztjuk. Csillagokat fogunk még rá ragasztani, illeszteni. Hurkapálcikából készül az oldalrésze, ott fogják majd meg a gyerekek majd krepp-papírból az a rész, amivel lezárjuk a testet. Ebbe a testbe nagyon érdekes módon édességeket és újévi jókívánságokat, üzeneteket fogunk belerakni.

A Mindszentyneum téli szünidei programjai 2024-ben folytatódnak. Január 5-én várják először a látogatókat. Akkor a kiállítások mellett zenés bábelőadás kínál majd elfoglaltságot.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

3dycgNlw_wk
# Kapcsolódó galériák