2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Szeifert Natáliát látta vendégül a megyei könyvtár

Szeifert Natáliát látta vendégül a megyei könyvtár

2024. február 23., 15:33
A szerzővel Bubits Tünde beszélgetett.

Szeifert Natália írót látta vendégül a megyei könyvtár a magyar széppróza napja alkalmából. A Magyar Írószövetség 2017-ben döntött úgy, hogy minden esztendőben - február 18-án, Jókai Mór születésnapján - legyen ünnep a magyar széppróza napja. A hazai irodalom egyik legtermékenyebb történetmesélőjéről és regényírójáról Szemes Béla, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Zala Megyei Tagozatának elnöke emlékezett. Szeifert Natáliának eddig 4 regénye jelent meg. A zirci születésű szerző 2005-től verseket, később prózát, recenziókat publikál irodalmi és művészeti lapokban. A Mészöly Miklós-díjas prózaírótól most az Örökpanoráma című regényéről hallhatott a közönség. 

Szeifert Natália elmondta: az Örökpanoráma egy olyan regény, amilyet mindig is szeretett volna írni. A múltban kezdődik, és a jövőben ér véget, ami nagy írói kihívás volt számára, egy nagy időtávot befogni. A jövő bizonytalan, hogy mennyivel van a jelenkorunk után, ez mindig tetszőleges, tehát az adott kor olvasója olvashatja a mindenkori jövőnek ezt a jövőt, ami a regényben szerepel. Hozzátette: sok kérdést próbált körüljárni, de elsősorban mindig az idő foglalkoztatja.  

Szeifert Natáliát ezúttal Bubits Tünde kérdezte. A Pannon Tükör című kulturális folyóirat főszerkesztője maga is író, így a beszélgetés során érdekes műhelytitkok ugyanúgy felmerültek, mint az olvasás népszerűsítésének lehetőségei és fontossága.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

 

gihxst7V_hk