2024.05.18., szombat - Erik, Alexandra napja
facebook
Keresés
Poézis '24 – várják a jelentkezőket az irodalmi pályázatra

Poézis '24 – várják a jelentkezőket az irodalmi pályázatra

2024. január 27., 07:58
Poézis ’24 címmel meghirdette irodalmi pályázatát az "Életet az éveknek" Országos Szövetségének Zala vármegyei szervezete. A lírai, illetve prózai alkotásokat három tagú szakmai zsűri értékeli. A szervezők a magyar kultúra napja óta várják a jelentkezőket.

A koronavírus-járvány alatt merült fel az ötlet, hogy szellemi vetélkedővel ösztönözzék alkotásra a szépkorúakat. A kezdeményezés sikere azóta is töretlen. Egy alkotó több pályamunkával is jelentkezhet.

Elsősorban Zalában hirdettük meg, most a kultúra napja tiszteletére, de az egész országból be fogunk fogadni alkotásokat. Korábban is volt ilyen, Debrecentől Nyíregyházáig voltak pályázóink, remélem az idén is így lesz. A Magyar Irodalomtörténeti Társaság zalai tagozatának elnökségét kérjük meg arra, hogy bírálják el hozzáértő szemekkel, kritikusan az alkotásokat.

- nyilatkozta portálunknak dr. Kocsis Gyula, az „Életet az Éveknek” zalai szervezetének elnöke.

A szervezők minden évben két témát hirdetnek. A versek terjedelme maximum három, míg a prózáé öt A4-es oldal lehet.

A két téma, mivel azt szeretnénk, ha nem egysíkúak lennének az alkotások, két távolállót hirdettünk meg. Az egyik az a család, a másik pedig az erdő, mező. Ennek a világa, ebben küldhetnek be kötött terjedelemben alkotásokat azok, akik pályáznak. 

A verseket és a prózai műveket az ország egész területéről várják. A pályamunkák beküldési ideje március 15-e, eredményt pedig április 11-én, a magyar költészet napján hirdetnek.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

8YS_r6-Y2Ms
# Kapcsolódó cikkek