2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Nemzetközi táncversenyt szervezett a Press Dance TSE

Nemzetközi táncversenyt szervezett a Press Dance TSE

2024. február 25., 12:45
12. alkalommal szervezte meg nemzetközi táncversenyét a Press Dance Táncsport Egyesület a Mindszenty Sportközpontban. A két napon át tartó megmérettetésre 7 országból összesen 920 táncos érkezett. A fiatalok a társastánctól a mazsoretten át a latin stílusokig egyaránt bizonyították tehetségüket.

A magyarok mellett Horvátországból, Szlovákiából, Csehországból, Romániából, Macedóniából, valamint Szlovéniából is érkeztek tánccsoportok és egyéni versenyzők. A tánc minden műfajában lehetett nevezni. A különböző stílusokat kategóriánként értékelték.

Örülünk neki, hogy évről évre egyre több versenyző látogat el hozzánk. Talán azért jönnek, mert próbálunk olyan közeget és hangulatot teremteni, ahol jól érzik magukat. Nem is a verseny a legfontosabb, hanem az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat

- nyilatkozta portálunknak Meretei-Simon Beáta szervező.

A verseny további célja az volt, hogy népszerűsítsék a versenytáncot, illetve a latin-amerikai és standard stílusokat, melyeket a Press Dance TSE is képvisel.

A nemzetközi táncszövetségünk a WADF. Ennek a tagjai vagyunk, és az általáuk képviselt irányvonalat követjük. Szeretnénk, ha minél több versenyző az ő égiszük alatt rendezett versenyen is tudna indulni, illetve ha egyre népszerűbb lenne mind a karibi, mind a latin stílus

- tette hozzá Meretei-Simon Beáta.

Gál Rebeka két éve tagja a Press Dance Táncsport Egyesületnek, aki immár harmadszor vesz részt a nemzetközi versenyen:

Nagyon örülök, hogy itt lehetek, mert nagy élmény egy ilyen verseny: maga a hangulat és az, hogy ennyien vagyunk, ennyi dolgot itt kipróbálhatunk, és előadhatjuk azt, amire egész évben készülünk.

A produkciókat nemzetközi zsűri értékelte. Horvát, szlovák, macedón, lengyel, cseh és magyar bírálók döntöttek a helyezések sorrendjéről, melynek során több szempontot is figyelembe vettek.

Figyeltük a technikát, a test kifejezőkészségét, a mozdulatokat, a koreográfiát, a fellépőruhát, a zenével való összhangot és a show-t, amit a közönségnek bemutattak

- mondta Libor Hlavacek zsűritag.

A fordulók végén a versenyzők közös örömtánccal ünnepeltek. A nyerteseket kupával jutalmazták.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

18E2_cMUtHY
# Kapcsolódó galériák