2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Németh Miklós grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Németh Miklós grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás

2023. szeptember 23., 09:10
Németh Miklós grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Apáczai művelődési központban. A galériában csaknem harminc fekete-fehér tusrajzot mutatnak be. A nyitó ünnepségen a Pálóczi művészeti iskola növendékei léptek fel.

Az Át a tű fokán, keresztül hét tengeren… című tárlat a szakrális jellegű alkotásokból ad keresztmetszetet. A képeken szenetekről szóló legendák jelenetei láthatók. Az alkotásokat dr. Kostyál László művészettörténész ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Ezeken a témákon keresztül a mai embert szólítja meg a művész. Gyengeségeinket, adott esetben hibáinkat világítja meg, illetve fájdalmainkra, nehézségeinkre és olykor az örömeinkre és a szépségekre is rámutat.

- fogalmazott a művészettörténész. 

Az Ószövetség és az Újszövetség történeteit a régi mesterek már többször megjelenítették. Németh Miklóst megihlették a templomok falát díszítő festmények. Szülővárosában is biztatást kapott, ennek hatására a hagyományos témákat a saját stílusában újra rajzolta.

Egy nagyon kedves barátom, dr. Blázy Árpád - aki már nincs közöttünk - indított el ebbe az irányba. Bibliagyűjtő volt, ő ajánlott először egy-két témát. Az ő nyomdokain haladva kezdtem el ezzel foglalkozni.  

- idézte fel Németh Miklós, aki azt is elmondta, hogy a kiállítás anyagát az elmúlt harminc évben készült művek közül választotta ki.

A tárlat október 17-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében: hétköznap 8 és 19 óra között, szombaton pedig - ugyancsak nyolctól - déli 12-ig.  

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

3nsty48HMJ0
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek