2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Művészet és terápia - kiállítás nyílt az Art moziban

Művészet és terápia - kiállítás nyílt az Art moziban

2023. október 17., 10:35
Megnyitották a Művészet és terápia című kiállítást az Art Moziban. A tárlatra a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény lakóinak legszebb munkáit hozták el. Bogdán Ferencné Várnai Zseni versével készült az eseményre.

A Zala vármegyei lakóotthonokban csaknem 380 fogyatékkal élő ember, illetve pszichiátriai beteg ellátásáról gondoskodnak. Húsz százalékuk rendszeresen részt vesz a fejlesztő- és művészetterápiás foglalkozásokon – emelte ki Zimborás Béla, a SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltség igazgatója.

Ezekben az intézményekben – a lakók életkorából adódóan is - nemcsak egyszerűen ápolási, gondozási tevékenységet végzünk. Kreatív műhelyeink, valamint a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló programjaink is vannak.

- fűzte hozzá.     

A kiállítás anyagát Balaicz Zoltánné, a rendezvény védnöke ajánlotta a látogatók figyelmébe. A kerámiákat, kosarakat és szőtteseket, illetve grafikákat öt alkotó készítette.

Az elmúlt időszakban számos alkotással gazdagodott az intézmény. A dísz- és használati tárgyakból csütörtökön 14 órától a Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában, a Senior Akadémián rendeznek vásárt. Az Art Mozi tárlata november 10-ig tekinthető meg.


Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

e7ZeiwQW8Zk
# Kapcsolódó galériák