2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Megújult a Keresztury VMK és az Apáczai MK programkínálata

Megújult a Keresztury VMK és az Apáczai MK programkínálata

2024. január 16., 12:25
Az intézmények első féléves terveit sajtótájékoztatón ismertették. A jól bevált, népszerű rendezvények mellett több új sorozatot indítanak.

A közkedvelt, havi rendszerességű Világjáró előadássorozat, illetve a Pszichofilmklub idén is folytatódik a Keresztury VMK-ban. A programkínálatot idén spirituális témájú előadásokkal, valamint egy új műfaj, a tudományos stand-up bevezetésével színesítik. Elsőként Ürge-Vorsatz Diána klímakutató tart előadást a mikroműanyagokról február 20-án.

Egy olyan programsorozatot szeretnénk bevezetni, ami egy kicsit izgalmasabb, emelkedettebb, mint amit megszokhattak tőlünk. Ezek lennének a tudományos stand-up előadások, melyek olyan különleges témákat hoznak be, mint a mikroműanyagok, a mesterséges intelligencia vagy éppen az európai elit

- nyilatkozta portálunknak Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója.

2024-ben összesen 10 könnyűzenei klubkoncert lesz a VMK-ban. Elsőként az Ismerős Arcoké január 26-án. Őket követi a Hiperkarma, a Road és az Esti Kornél zenekar. Idén első alkalommal lesz városi majális az Alsóerdei Sport-és Élményparkban, és a vizslaparki gyereknap sem marad el május utolsó vasárnapján. Az Apáczai Művelődési Központ szintén több újdonsággal készül. Legfőbb célkitűzésük, hogy teret adjanak helyi művészeknek, s civil szervezeteknek.

Szeretnénk a képzőművészeknek és a zeneművészetben tevékenykedőknek lehetőséget adni arra, hogy megmutathassák magukat. Lehetnek akár fiatalok, akár idősebbek, akik most kezdték el ezt a fajta tevékenységet. Emellett szeretnénk azokat a közhasznú, illetve civil csoportokat is megszólítani, akiknek a rendezvényeihez és a mindennapi életükhöz segítséget tudunk nyújtani. Szeretnénk, hogyha élne a ház, és ehhez van egy szlogenünk is: „Van egy hely.” Van egy hely, ahol szívesen látjuk őket, akármilyen területről is érkezzenek

- hangsúlyozta Bednárikné Rácz Enikő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Folytatódik az „Elnézést, gyerekkel vagyok!” programsorozat is. Az első előadás a sérült gyermek családba érkezésének témáját járja körül február 28-án. Emellett lesznek baba-mama börzék, retro partyk, szabadtéri családi rendezvények, illetve elérhető lesz a szokásos nyári napközbeni ellátás 6-16 éves gyerekeknek.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

G57PrQuM1ts
# Kapcsolódó galériák