2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Megtelt versekkel Zalaegerszeg belvárosa – versontó pontokat létesítettek a költészet napján

Megtelt versekkel Zalaegerszeg belvárosa – versontó pontokat létesítettek a költészet napján

2024. április 11., 18:18
Ma van a magyar költészet napja, amit 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepelünk. Ebből az alkalomból Zalaegerszegen versontó pontokon várták a városlakókat.

A Dísz tér volt az egyik állomás, ahol színes krétákkal és verseskötetekkel készültek a szervezők. A rendezvény egyik legfőbb célja volt, hogy felkeltse a járókelők érdeklődését és versolvasásra buzdítson. Frend Lálszló szervező szerint a gondolatébresztő sorok hatására, akik erre járnak, kiszakadnak egy kicsit a szürke hétköznapok világából.

Ma nagyon pörgünk. Mindannyian pörgünk. Nagyon elszakadtunk az irodalomtól és a jó gondolatoktól. Szerettük volna azt, hogy erre tereljük az emberek figyelmét. Le lehet ülni telefon nélkül és könyvvel, irodalommal foglalkozni. Annyi nagyszerű költőnk van ma is… és a régiek is. Van bőven miből meríteni. Annyi felüdítő gondolat.

A kezdeményezés sikerét igazolja, hogy fiatalok és idősek egyaránt krétát ragadtak, hogy a számukra legkedvesebb idézeteket néhány napra a főtér kövezetén megörökítsék. A költészet napi szabadtéri programok később a színház előtt folytatódtak. Az ingyenesen látogatható rendezvényen a teátrum társulatának tagjai délután háromtól ismert költők kevésbé ismert verseit adták elő.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

5yT1wBC1V4Q
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek