2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Megnyitották Katona Tibor fotókiállítását

Megnyitották Katona Tibor fotókiállítását

2024. január 22., 12:10
A KATTintások című tárlatot a Liszt Ferenc Általános Iskolában mutatták be. A fotógyűjtemény az elmúlt évtized fontos közéleti-és sporteseményeiről készült képeket vonultatja fel. Az eseményt a magyar kultúra napjára, január 22-ére időzítették.

Az iskolások zenés műsora után Bóbics László, Gyulai István díjas sportújságíró nyitotta meg a kiállítást. Mint mondta, Katona Tiborral régóta ismerik egymást. A Zalai Hírlapnál egy időben együtt is dolgoztak. Kollégáját élesszemű, szorgalmas fotósnak ismerte meg.

Tibi egy dinamikus, lendületes, élesszemű fiatalember. Nem egy tematikus munkára beállított ember, aki csak a napi dolgokat teszi. Amikor együtt dolgoztunk, és láttam valami érdekeset, ami nekem feltűnt, addigra ő már lefényképezte

- nyilatkozta portálunknak Bóbics László sportújságíró.

Sokszínű válogatás látható az Iskolagaléria falain. Vannak köztük zalai életképek és tájfotók, sporteseményekről készült felvételek, illetve fontos közéleti témák feldolgozásai is. Tibor tavaly óta nemcsak a vármegye, hanem az egész Dunántúl történéseiről tudósít az MTI fotóriportereként, ami izgalmas kihívás számára.

Az elmúlt évben a munkám során kiszakadtam egy kicsit a megyéből, és sok izgalmas helyen jártam: többek között a Balaton-átúszáson vagy egy soproni Euroliga-meccsen, ami jó élményekkel töltött fel

- idézte fel Katona Tibor.

A megnyitót az iskola tanulóinak kulturális műsora színesítette. A diákok ajándékkal is megköszönték a fotóriporternek, hogy összeállította a kiállítást, amit március 14-ig iskolaidőben bárki megtekinthet.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

W9cUBrdgBDs
# Kapcsolódó galériák