2024.05.11., szombat - Ferenc napja
facebook
Keresés
Megnyílt a 14. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

Megnyílt a 14. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

2024. március 07., 13:00
A tárlatnak idén a Gönczi Galéria ad otthont.

A 2023-as év zalaegerszegi pillanatait bemutató tárlaton a közönség közel 100 kép segítségével idézheti fel a közelmúlt történéseit. A megnyitó résztvevőit egy-egy Beatles és Metallica-sláger feldolgozásával lepte meg az  erre az alkalomra létrejött  Zala Cselló Kvartett. A résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester és Seres Péter köszöntötte. Az ötletgazda-főszervező elsőként a város és a támogatók megvalósításhoz nyújtott segítségét emelte ki. Mint elhangzott, az esemény egyre népszerűbb. Idén 450 beérkezett pályamunkáról kellett dönteniük.

Seres Péter a zalaegerszegi Médiacentrumnak elmondta: a tavalyi 22 pályázóval szemben idén 34-en álltak a startvonalhoz, ami másfélszeres emelkedést jelent. Ez egyúttal a beérkezett fotók számának növekedését is eredményezte.

A hagyományokhoz híven a bemutatón a három fotóriporter  Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter – munkái mellett a szakemberekből álló zsűri – Benkő Sándor, Ohr Tibor, Varga György és a kiállítást megnyitó képzőművész, Gombos Zsófia – által legjobbnak ítélt alkotások kaptak helyet. A kiemelkedő fotókat díjazták. Első helyen Bolla Gábor sorozatát értékelték, amit a 10-12 évesek vívóversenyén készített. Az érzelemdús felvételeken egy-egy vesztes pillanat után a gyerekek törései láthatók, fogalmazott a fotós.

Sokan visszatérő pályázók, köztük Bálizs Zsuzsanna. Az amatőr fotós munkáit évről-évre kiállítják, ám most a zsűritől díjat is kapott a Tour de Hongrie zalaegerszegi rajtja előtt készült felvételével. Mint mondta, számára a fotózás hobbi – és abban bízik, hogy „egy pici ragadt rá azoktól a profi fotósoktól, akiknek a képeit kiállították”.

A sajtófotósok díját Rohonczi Anett vehette át. A zsűri elismerte még Bükvics Ádám és Ekler László alkotását, az ifjúsági kategóriában pedig Bedics-Németh Kata diadalmaskodott. Az érdeklődők március 28-ig tekinthetik meg a tárlatot.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

ab3rbhyHrGM
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek