2024.05.04., szombat - Mónika, Flórián napja
facebook
Keresés
Márton-napi ünnepséget tartott a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

Márton-napi ünnepséget tartott a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

2023. november 14., 10:00
Idén is megrendezte hagyományos, Márton-napi ünnepségét a Nefelejcs Nyugdíjas Klub a Keresztury Városi Művelődési Központban. Kulturális műsorokkal, étellel-itallal és a kerek születésnaposok felköszöntésével készültek a jeles napra. Az eseményen Gecse Péter alpolgármester is rész vett.

A vendégeket Kéry Lajosné, a nyugdíjas klub elnöke köszöntötte, majd Makovecz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője mondott beszédet. Kiemelte: a hagyományőrzés fontos, és örül, hogy a landorhegyi szépkorúak kifejezetten aktívak ezen a téren.

Az ember egy bizonyos kor után rájön arra, hogy a hagyományok őrzése és ápolása nem a hamu őrzését, hanem a parázs és a láng továbbadását jelenti. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a szépkorú korosztály tovább vigye, továbbadja a következő generációknak a hagyományokat, és erre tanítsuk is a fiataljainkat

-    hangsúlyozta Makovecz Tamás.

A vigadalom kulturális műsorokkal folytatódott. A résztvevők nemcsak a Márton-nap, hanem az együttlét öröme miatt is összegyűltek.

A napi gondok, a problémák hátra hagyásával az együttlét, az összetartozás szellemét erősítjük. A Szent Mártoni lelkülettel, a köpenyünk helyett az együttlétünket, az összetartozásunkat és a szeretetünket adjuk itt most egymásnak”

- nyilatkozta honlapunknak Kéry Lajosné.

Az egyesület 1981 óta működik, és mára több, mint 100 tagja van. A szervezők az esemény végén ajándékokkal köszöntötték kerek évfordulójukat ünneplő társaikat.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

-3-BmAKrHL0
# Kapcsolódó galériák