2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
„Legyél te is zöld hős!” – Rajzpályázatot hirdetett a ZalaIspa Zrt.

„Legyél te is zöld hős!” – Rajzpályázatot hirdetett a ZalaIspa Zrt.

2023. december 15., 13:13
„Legyél te is zöld hős!” címmel hirdetett rajzpályázatot a ZalaIspa Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. A fő céljuk az volt, hogy a gyerekek körében is népszerűsítsék a környezettudatos életmódot és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Az első három helyezettet értékes ajándékokkal jutalmazták.

A pályázatot a cég szolgáltatási területén lévő vidéki általános iskolák számára hirdették meg, elsőtől negyedik osztályig. A felhívásra mintegy 150 pályamű érkezett, változatos témákban.

Volt, aki faültetéssel vagy épp a hulladékkezeléssel, hulladékgyűjtéssel kapcsolatban küldött rajzokat. Olyan is volt, aki a saját közvetlen környezetét, családi házát rajzolta le, hogy ők otthon mit tesznek, hogy gyűjtik a hulladékot, hogyan használnak fel kevesebb csomagolóanyagot. Emellett sok egyéb, nagyon ötletes és fantáziadús alkotás érkezett

- nyilatkozta portálunknak Kovács Károly, a ZalaIspa Zrt. projektvezetője.

A legjobb pályamunkákat a ZalaIspa Zrt. munkatársai választották ki. Az elbírálásnál több szempontot vettek figyelembe: a rajztudás mellett az újszerű ötleteket is értékelték. Az első helyezett Vizkelety Gréta, a második Pilise Panna, a harmadik pedig Szabó Norman lett. Az oklevél mellett értékes ajándékokat – elektronikai eszközöket, vásárlási utalványt és édességet – vehettek át.

A kezdeményezés életrehívói fontosnak tartják, hogy megszólítsák a legfiatalabb korosztályt, mivel ők az egész család szemléletmódját formálni tudják.

Évről évre szeretnénk megszólaltatni a gyerekeket: mi a véleményük a hulladékgazdálkodásról, hogyan élik meg azokat a változásokat, amelyek a mindennapjainkat érintik? A mai időkben rendkívüli változások elé néz a hulladékgazdálkodás – gondoljunk csak a jövő évi változásokra -, és úgy érezzük, kell a gyerekek segítsége ahhoz, hogy a családokban a mindennapok rutinjává váljanak azok a feladatok, amelyekkel közösen eredményeket tudunk elérni a hulladékgazdálkodásban

- hangsúlyozta Bali József, a ZalaIspa Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A cég rendszeresen szervez teleplátogatásokat a gyerekeknek, hogy ily módon is felkeltsék az érdeklődésüket a hulladékgazdálkodás iránt. A rajzpályázatot – a hagyományoknak megfelelően –, jövőre is meghirdetik.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

# Kapcsolódó galériák