2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Kultúrák találkozása - Kalandok Amerika legnehezebb túraútvonalán

Kultúrák találkozása - Kalandok Amerika legnehezebb túraútvonalán

2023. július 20., 15:40
Amerika leghosszabb, illetve a világ egyik legnehezebb útvonalát járta végig Alberti-Hamlet Nóra. Az extrém hegymászó az Új-Mexikó déli határától a kanadai Albertáig vezető, közel 5 ezer kilométeres túráról a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartott élménybeszámolót.

A Kultúrák találkozása című ismeretterjesztő sorozatot tavaly májusban indították el a bibliotékában. A távoli, olykor egzotikus tájakat olyan előadók mutatták be a közönségnek, akik útjuk során példaértékű teljesítményt nyújtottak.

A mai vendégünk, Alberti-Hamlet Nóra szintén egy ilyen személyiség. A könyvtári találkozások lehetőséget adnak az élménybeszámolóra és a közösségi találkozásra. 

- emelte ki Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.  
   
A Debreceni Egyetem pszichológia szakos hallgatója 2019-ben a huszonöt amerikai nemzeti erdőn és hét nemzeti parkon áthaladó Pacific Crest Trailt végig járta. A 4 ezer kilométeres út arra ösztönözte, hogy nehezebb terepen – a Continental Divide Trail-on -  is próbára tegye képességeit és teherbírását. 

Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen kihívásokkal – időjárási viszontagságokkal, vadállatokkal – kell útközben szembe néznem. A felkészülésem során ezért arra próbáltam fókuszálni, hogy teljesen mindegy, mit hoz az élet, én készen álljak rá: akkor is tovább tudjak haladni, ha megsérülök, ha rossz az időjárás. 

- fejtette ki Alberti-Hamlet Nóra extrém túrázó. 
 
A népszerű sorozat következő előadása augusztus 23-án, 17 órakor lesz. Ekkor a vendégelőadó a sivatagba kalauzolja majd el a közgyűjtemény látogatóit.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

F4XVGQ8FfpQ
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek