2024.05.10., péntek - Ármin, Pálma napja
facebook
Keresés
Könyves Vasárnap Zalaegerszegen

Könyves Vasárnap Zalaegerszegen

2023. október 08., 17:40
Könyves Vasárnap néven szerveztek családi napot a József Attila Városi Tagkönyvtárban. A kicsiknek és a nagyoknak kézműves foglalkozással, valamint bábszínházi előadással kedveskedtek. A program az Országos Könyvtári Napok része volt.

Az idelátogatók újrahasznosítható anyagokból készített alkotásokkal bizonyították kreatívitásukat. Az ötletgazdák szerint fontos, hogy már kora gyermekkorban visszanyúljunk gyökereinkhez.

A közösség építés és a család most nagyon fókuszban van, ezért gondoltunk a családfa állítására.  A családfakutatásra és a családok utáni keresgélés, a családtagoknak a mind szorosabbá tétele, a családi kötelék az most ugye nagyon-nagyon fontos mindenféle téren. És ezért gondoltunk arra, hogy egy családfát készítsünk el nagyon egyszerű módon, főként természetes anyagoknak a felhasználásával. Értem ezalatt a préselt leveleket, azonkívül gallyakat gyűjtöttünk és így felállítjuk a családfát.

- mondta el Török Irén gyermekkönyvtáros.

A Tekergő Bábszínház előadásában „Cilike a hiszékeny egérke” című játékos darabnak tapsolhatott a közönség. A mesét Kiss Marianna, bábművész írta és keltette életre.

Próbálom én arra nevelni egy kicsit a közönséget, hogy amikor nálam az előadás elkezdődik, akkor székeken ülünk, óvodában nyilván a földön ülnek a gyerekek. De ettől eleve egy színházi hangulatba keverednek be a gyerekek. Nekem sajátos a stílusom 4-5 hangot adok ki, a bábokat én mozgatom és bevonom a gyerekeket. Folyamatosan be vannak vonva, beszélgetek velük, meg kicsit alakítjuk a történetet, semmi nem az már mint régen volt amit én előzőleg megírtam.

- mesélte Kiss Marianna bábművész.

A színes programokat gazdag kínálatával egy könyvvásár is kiegészítette.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

pnCl372_Eiw
# Kapcsolódó galériák