2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Könyv-Érték-Tár címmel nyílt kiállítás a megyei könyvtárban

Könyv-Érték-Tár címmel nyílt kiállítás a megyei könyvtárban

2023. október 03., 13:25
Az Országos Könyvtári Napok programsorozatának részeként a szervezők a helytörténeti gyűjtemény ritkaságaiból válogattak.

A közönség az október 24-ig látogatható tárlaton mások mellett megtekintheti például egy olyan protestáns kalendáriumot, amelyben Zrínyi Miklós téli hadjáratairól van egykorú feljegyzéssorozat, vagy a II. József királyi főherceg, későbbi Kalapos Király számára készített Magyarország-leírást, ám készült egy várostörténeti értékű képeslapkiállítás is – mondta Kiss Gábor főkönyvtáros.

Az eseményre az Ady-iskola művészeti képzésén résztvevő gimnazisták osztályfőnökükkel érkeztek. Az ilyen alkalmak sokat jelentenek az ismeretek könnyebb elsajátításában, erősítette meg Kovács Józsefné, a diákok osztályfőnöke, és Simán Rafi, 11.-es tanuló egyaránt.

Az Országos Könyvtári Napok keretében vasárnapig több program is várja az olvasókat Zalaegerszegen – tájékoztatott Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. Kiemelte Bilkei Irén történész szerdai előadását, Csalár Bence divatújságíró-, és divatszakértő estjét, Csórics Balázs színművész pénteki programját, valamint a Zalai Kutyasuli szombati foglalkozását és a Könyves vasárnap rendezvényeit.

Szöveg: Szigeti Éva 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

7Pme4vqy0Ow
# Kapcsolódó galériák