2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Kiállításmegnyitó a szociális munka világnapján

Kiállításmegnyitó a szociális munka világnapján

2023. november 15., 18:00
Kiállításmegnyitóval folytatódott a szociális munka világnapja alkalmából rendezett programsorozat. Az Élmények, Érzések, Nápoly című tárlaton Horváth Szabolcs, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény lakójának fényképeiből mutatnak be egy válogatást.

A kiállítást Balaicz Zoltánné, a rendezvény védnöke nyitotta meg, a fotókat pedig Seres Péter fotóriporter ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A közönséget a vármegyei kirendeltség igazgatója köszöntötte, aki elmondta: a világnapon azt is szeretnék bemutatni a nyilvánosságnak, ami az intézmény falai között zajlik.  

Így jött ez a kiállítás ötlet, hogy ne csak a dolgozókról emlékezzünk meg, hanem a lakóinkat, illetve ellátottjainkat is ismerje meg a társadalom. Horváth Szabolcs az ellátórendszerünkben, Nagykanizsán él. A magyarszerdahelyi intézményünkben dolgozik, szabadidejében pedig többek között fotózással foglalkozik

- mondta el honlapunknak Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója.

Az amatőr fotós diákkorában vette először kezébe a fényképezőgépet. Főként tájképeket és természetfotókat készít. 

Az iskolába kezdtem, majd a hobbimmá vált. Szeretem megörökíteni az emlékeket, vagy képeket, és úgy próbálom átadni nézőknek, ismerősöknek, ahogy én látom a képi világot

- fogalmazott Horváth Szabolcs, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény lakója.  

A rendezvényre a Nápolyban készült munkáit hozta el. Júniusban az ErasmusPlus pályázati támogatásával nemzetközi ifjúsági csereprogramban vett részt. Tíz napot töltött Olaszországban, ahova öt országból érkeztek. Élményeit megörökítette, a nagyított képekből huszonkettőt állítottak ki. A tárlat december 8-ig tekinthető meg a Joy Cafe-ban. 


Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

vrJnzScmt6U
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek