2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Kiállítás nyílt a 45 éves Zalaegerszegi Hímző Stúdió munkáiból

Kiállítás nyílt a 45 éves Zalaegerszegi Hímző Stúdió munkáiból

2023. október 16., 14:30
Vasárnap tartották a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház nyitott műhelygalériák programját, ahol ezúttal az ősz volt a téma. Az eseménnyel egyidőben a Zalaegerszegi Hímző Stúdió alapításának 45. évfordulójára összeállított kiállítást is megnyitották.

Fiatal amatőrök és profi művészek egyaránt megtalálhatták a számukra megfelelő elfoglaltságot. A legkisebbeket tematikus foglalkozásokkal várták.

Kiss-Molnár István intézményegység-vezető portálunknak elmondta: a Nyitott Műhelygalériák az intézmény egyik legkedveltebb programja.

Ezeken a rendezvényeken rendzseresen az adott hónaphoz köthető tematika alapján határozzuk meg a kézművesek, népi iparművészek foglalkozásait és most az ősz jegyében jöttünk össze a mai programunkra, az őszhöz köthető gyümölcsök és falevelek jelennek meg a kézműves foglalkozásokban. Például a csuhéból készített játékok 

Az alkotóház vasárnap egy ünnepi alkalomnak is otthont adott. Az idén 45 éves Hímző Stúdió alkotásaiból nyílt tárlat, melyet Prokné Tirner Gyöngyi ajánlott a közönség figyelmébe. Kocsisné Koszorús Anikó Zalaegerszegért-díjas hímző, Népi Iparművész, a stúdió alapítója kiemelte: minden Kárpát-medencei tájegység hímzésvilágát ismerik.

Jönnek újjak, újra meg kell tanítani, úgyhogy több alkalommal foglalkozunk egy-egy tájegység hímzésvilágával. Arra nagyon büszke vagyok, hogy nem csak a zalai és hetési hímzéseket tanulták meg a stúdió tagjai, hanem a Kárpát-medence szinte minden tájegységét feldolgoztuk már és ismerik jól a különböző hímzésvilágokat.

A hiánypótló időszaki kiállítás az alkotóházban, november harmadikáig tekinthető meg.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Dpv1HstkJjw
# Kapcsolódó galériák