2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Kiállítás a természetvédelemért

Kiállítás a természetvédelemért

2024. március 18., 13:50
„Lokális és globális környezeti problémák” címmel plakátkiállítás nyílt a Zrínyi-gimnáziumban. Az intézmény aulájában – az intézmény ökoiskolai programjaihoz kapcsolódva - a földrajz fakultációs diákok alkotásaiból készítettek tárlatot.

A trópusi esőerdők pusztulását, a tömegturizmus természetátalakító és környezetterhelő hatásait és a globális felmelegedés jeleit is feldolgozták a zrínyisek. A bemutatott munkák is bizonyítják: a fiatalok fontosnak tartják, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.

A szervezők célja az egyéni és a közösségi felelősségvállalás előmozdítása a környezet- és a természet-védelem terén. Ennek érdekében hívták életre a kezdeményezést, amely fontos tanulságokkal szolgál a plakátok készítői és a tárlatot megtekintők számára egyaránt.  Stárics Roland igazgatóhelyettes kifejtette: az iskola ökoprogramjának részeként több ehhez hasonló programot szerveznek. Így szeptemberben a zalaegerszeg szennyvíztisztító-, illetve hulladékfeldolgozó telepeket látogatják meg. 

A kiállítás a következő két hétben az iskola aulájában megtekinthető. 

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

XZEBZZsd54c
# Kapcsolódó galériák