2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Kézműves tábort tartanak a Göcseji Falumúzeumban

Kézműves tábort tartanak a Göcseji Falumúzeumban

2023. július 11., 14:14
Nyári kézműves tábort szervezett a Göcseji Falumúzeum. A gyerekek az egyhetes programon népművészettel, illetve vidéki hagyományokkal ismerkedhetnek, valamint a múzeum tárlatait is megtekinthetik.

A foglalkozáson idén 29 általános iskolás vesz részt. A diákok különböző képzőművészeti tevékenységeket próbálhatnak ki.

Mivel egy múzeumban vagyunk, úgy kezdtük, hogy bejártuk a házakat, megismerkedtünk a házak építészetével, benéztünk a lakóházak belsejébe és mivel kézműves tábor, ezért olyan szempontból is megnéztük, hogy milyen díszítő elemeket találunk a házakban. Így a tegnapi napot egy házorom mintázat festésével indítottuk. Nagyon szép munkák születtek, nagyon élvezték a gyerekek. Egy falapot teljesen simára kellett csiszolni, amire felrajzolták a sablon motívumot, majd azt kifestették

- mondta el Dömötör Andrea, népi iparművész.

A fiatalok megtanulhattak bőrözni, gyöngyöt fűzni, agyagozni, hímezni, valamint csuhéból angyalkát és csigát készíteni. Több táborozó évek óta visszatér a nyári szünetben azért, hogy fejlessze kreativitását és kézügyességét.

Én nagyon szeretem az ilyen kézműves tevékenységeket. Ovis korom óta, meg hát amióta megszülettem, ezért nagyon érdekelnek ezek a kézműves dolgok

- nyilatkozta Bódis Zoé. 

Nekem az agyagozás volt a kedvenc programom és eddig körmöcskéztem és fontam

- mesélte Horváth Helena.   

A hét további részében a gyerekek megtanulhatnak nemezelni, gyertyát önteni, textilből babákat varrni, valamint madarakat készíteni fonalból. A szabadidőjükben lehetőségük van kipróbálni a népi fajátékokat és a falumúzeum érdekességeit is felfedezhetik.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

KEi4lEXqn9k
# Kapcsolódó galériák