2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Kézműves napot tartottak a tudásközpontban

Kézműves napot tartottak a tudásközpontban

2024. június 11., 08:45
Harmadik alkalommal szerveztek kézműves napot a Göcseji Tudásközpontban, szombaton. A résztvevők foglalkozásokon és előadásokon tanulhattak elődeink hagyományairól, miközben megismerkedhettek a környékbeli szakemberekkel. A programot alkotói verseny és kiállításmegnyitó is színesítette.

A kézműves egyesület tagjai a helyi termék piacon kínálták portékáikat, akiktől a vendégek többek között a csipkeverés és kosárfonás csínját-bínját is elleshették. A rendezvényen köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester, aki a göcseji értékek megőrzését, ápolását és továbbadását hangsúlyozta.

Olyan hagyományokkal és értékekkel rendelkezünk, amelyeket nem csak érdemes megmutatni, hanem talán a tudás továbbadásával egy olyan küldetést is sikerül teljesíteni, amelynek köszönhetően a középkorúak és a fiatalok is újra érdeklődnek az értékeink és hagyományaink iránt.

Ezt szem előtt tartva a tudásközpontban egész évben kurzusokra várták az érdeklődőket. Az „ASzakkör" nevű foglalkozásokon - a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásának köszönhetően - nemezelni, bútort festeni és mézeskalácsot készíteni is megtanulhattak az alkotni vágyók. Munkáikból az épület emeletén nyílt kiállítás.

Hat szakkört tudtunk indítani két egyesülettel. Megtalálható a nemezelés, a csipkeverés, a kosárfonás, a tojásírás amelynek a kiállítását ma nyitottuk meg. 4-500 alkotás termelődött a 20 foglalkozáson. Mindenkit szeretettel várunk, mert nagyon gyönyörű kiállítást hoztak az alkotók

- tájékoztatott Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor.

A kiállítást június 27-ig, nyitvatartási időben térítésmentesen lehet megtekinteni. Nyáron pedig mesés kézműves-, illetve médiatáborba várják a jelentkezőket.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

85fmQFU1rUk
# Kapcsolódó galériák