2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Kézműves foglalkozás a Deák-teraszon

Kézműves foglalkozás a Deák-teraszon

2023. július 14., 15:50
A Deák-terasz programjaira várták ma az érdeklődőket. A kézműves foglalkozást a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előtti téren tartották. A gyerekek szüleikkel minden kedden és pénteken 10 és 12 óra között kreatív technikákkal ismerkedhetnek.

A kicsik és kisérőik többféle alkotótevékenységet kipróbálhattak. A szervezők számára fontos a környezet védelme, így a résztvevők minden alkalommal újrahasznosítható alapanyagokból készíthetnek különböző ajándékokat.

Általában olyan anyagokat használunk, amik a háztartásban már szemétnek számítanak. Most például szörnyecskét készítünk meg napocskát. Fontos, hogy a kisebb gyerekek is megtudják csinálni, ezért van egy könnyebb és van egy nehezebb feladat. 

- mondta el Déry Adrienn, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár dolgozója.

Akik többször is részt vesz az eseményen, pontokat gyűjthet. A legszorgalmasabbak a könyvtári dolgozóktól ajándékcsomagot kapnak.

Akik elkezdtek jönni hozzánk, ők kedden és pénteken jönnek, van egy pályázati felhívásunk is a gyerekeknek. Minden alkalommal pecsétet kapnak. 5 alkalom után pedig egy kis ajándékcsomagot, amiben ilyen kis alkatrészek lesznek egy szélcsengőhöz.

Ezúttal közös alkotásra ösztönző játék is kapcsolódik a programhoz, a családokat egy szélcsengő készítésére hívják, majd ezt a könyvtár közösségi oldalán közönségszavazásra bocsájtják. A legszebb alkotások készítőit a nyár végi Terasz-záró rendezvényen jutalomban részesítik.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

_neLVIG1wz0
# Kapcsolódó galériák