2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Jubiláltak – Negyven éves az Ady iskola rajztagozata

Jubiláltak – Negyven éves az Ady iskola rajztagozata

2024. június 01., 11:40
Idén ünnepli alapításának negyvenéves jubileumát az Ady művészeti iskola rajztagozata. Ez alkalomból a Göcseji Múzeumban „Ady 40” címmel nyílt kiállítás. Az elmúlt időszak történetét a Mindszentyneumban tartott rendezvényen idézték fel. A táncművészeti és a színjátszós diákok színes produkcióval mutatkoztak be a közönségnek.

Káldi Dávid önkormányzati képviselő elismerően szólt az intézmény magas színvonalú oktató-nevelő munkájáról. Czigány László igazgató az alapítóknak – Eszékiné Takács Máriának, Garamvölgyi Györgynek és Német Jánosnak – mondott köszönetet. A rajztagozatot 1984-ben indították. Az évfordulóra a volt tanítványokat is meghívták.  

A gimnázium életem eddigi legkedvesebb emléke. Monok Balázs volt a rajztanárom, akitől nagyon sokat tanultam

- elevenítette fel Husz Fanni, Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola volt növendéke.

A megnyitóra nagyon sokan nem tudtak eljönni a régiek közül, de remélem, hogy a kiállítást majd megtekintik. A visszajelzések is azt igazolják, hogy az iskola nagyon sokat adott a tanítványoknak, hiszen a művészeti képzés egy más látásmódot ad, egy más szemüvegen keresztül tekintik a világot

- fogalmazott Szommer Judit mesterpedagógus, az iskola művészeti intézményegység-vezetője.

Ebben a tanévben 430-an vesznek részt képző- és iparműveszti képzésben.   

Nagyon jó érzés ide járni. Minden reggel úgy megyek be, hogy valami újabb kihívás elé fognak állítani. Abban reménykedek, hogy amikor délután kilépek az iskolából, felemelő érzéssel érkezek haza, hogy megint sikerült valami újat produkálni a rajztagozaton

- erről már Schlemmer Korinna, Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója beszélt.

A kiállítás képeit Kostyál László művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A gyűjteményből 60 alkotást választottak ki, ami keresztmetszetet ad az elmúlt évtizedekről; grafikák, kollázsok, festmények, tűzzománcok és kerámiák díszítik a Göcseji Múzeum rendezvénytermét. A vetítéseken a közönség az idén indított fotó és film tanszak tanulóinak műveit is megismerheti. A kiállítás június 19-ig tekinthető meg.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Uux7WTZvj8M
# Kapcsolódó galériák