2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Jótékonysági gála az Izraelben árván maradt gyerekekért

Jótékonysági gála az Izraelben árván maradt gyerekekért

2024. január 29., 18:05
Az Izraelben árván maradt gyermekek javára szervezett jótékonysági gálaműsort a Béke-Shalom Baráti Társaság. A Zalaegerszegi Vegyeskar, illetve a Sabbathsong Klezmer Band izraeli dallamokat szólaltatott meg a városi hangverseny- és kiállítóteremben. A Szenior Táncosok a „Béke veled” című dallal közös táncra hívták a közönséget.

A vegyeskar rendszeresen fellép a baráti társaság rendezvényein. Ezúttal is az első hívószóra vállalták a felkérést.

Nagyon fontosnak tartom ezt  koncertet. És ha mi egy picivel is hozzá tudunk járulni a jótékony célhoz, akkor már boldogok vagyunk. Műsorunkba most izraeli dalokat választottunk

- mondta el hírportálunknak Kovács Kata, a Zalaegerszegi Vegyeskar vezetője.

2023 október hetedikén több ezer rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael területére. Az iszlamista Hamasz egységei behatoltak a településekre, embereket, köztük nőket és gyermekeket ejtettek túszul.

Frölich főrabbi azt mondta, hogy ez volt a holokauszt után a legnagyobb zsidó gyilkolás. Ártatlan embereket, köztük gyerekeket gyilkoltak me. Ennek véget kell vetni. Azért vagyunk itt, hogy egyszer kinyilvánítsuk, hogy soha többé ne legyen ilyen. Az összefogással az árvákat szeretnénk segíteni.   

- hívta fel a figyelmet Siklósi Judit, a Béke-Shalom Baráti Társaság elnöke.

Az egykori zsinagóga épülete zsúfolásig megtelt. A gálaesten az országos szervezetek vezetői is részt vettek.

Elmondhatatlanul örülünk, hogy itt lehetünk. Ez az első eset, hogy egy magyar izraeli baráti társággal közösen gyűjtünk az izraeli árvák - akik az október 7-ei események után elvesztették a szüleiket - részére.

- fogalmazott Szedő Miklós, a Keren Hayesod Hungária Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kezdeményezést Kovács László, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének elnöke is örömmel fogadta.

Minden rendezvényt támogatunk jelenlétünkkel, és ami anyagi erönkből telik, amely kapcsolatban van Magyarországgal és Izraellel. A zalaegerszegi közösségnek olyan embereket sikerült megszólítaniuk, akik segíteni szeretnének az izraeli árváknak.

- fűzte hozzá Kovács László.

Összesen több mit másfél millió forintot sikerült összegyűjteni. Az adományokat a Keren Hayesod Alapítványon keresztül juttatják el Izraelbe.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

pVQhRm_M59k
# Kapcsolódó galériák