2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Indulnak a szakkörök a Göcseji Tudásközpontban

Indulnak a szakkörök a Göcseji Tudásközpontban

2023. szeptember 01., 10:25
Szeptembertől ismét szakkörökre és képzésekre várják az érdeklődőket a Göcseji Tudásközpontban. A résztvevők a kézműves egyesület tagjainak közreműködésével régi népi mesterségekkel ismerkedhetnek. Idén egy pályázati lehetőségnek köszönhetően ingyenes foglalkozásokat is tartanak a létesítményben.

Nemezelés, mézeskalácskészítés, kosárfonás és csipkeverés is szerepel az elsajátítható szakmák között. Utóbbit Pacsai Gézáné oktatja majd. A kézműves - mint fogalmazott -, egyre több fiatal érdeklődővel találkozik.

Csipkeveréssel foglalkozom, most már elég régóta. Nagyon szeretem, megnyugtat. Most a vert csipke van a programban. Nagyon örülök neki, hogy a Betti benevezett ebbe a programra, mert ezt egy jó kezdeményezésnek tartom országos szinten is a szakkörök bevezetését. Így nem csak táborokb an ismerkedhetnek a csipkeveréssel, mert eddig csak táborokban lehetett nagyon sokat tanulni.

A jelentkezők Hangya Ágnestől a kerámiázás csínját-bínját leshetik el. A mester minden héten, csütörtökön tart szakköröket.

Felnőtteknek, gyerekeknek vegyesen. Hát elég uborkaszezon volt a hőség miatt, de remélem, az ősszel beindul. Ma is már többen jönnek, már előkészítettem a következő programot: gombát fogunk csinálni lepkével, békával. Közben pedig egyéni dolgokat is csinálok megrendelésre, ha valakinek valamire szüksége van.

A tevékenységek köre szeptember közepétől újabb lehetőségekkel bővül. A kormány hozzájárulásának köszönhetően különleges foglalkozásokat szerveznek. Ezeken videós ismertető után mentorok segítik az alkotókat - ismertette Nikitscher Bernadette, a tudásközpont szakmai koordinátora.

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott hat szakkört is fogunk hozni a házba. Lesz kosárfonás, nemezelés, bútorfestés, mézeskalácsdíszítés, tojásírás, úgyhogy ezekkel készülünk.

A programokra a tudásközpont honlapján, illetve Facebook-oldalán várják a jelentkezőket.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

sXCQL6ieUoQ
# Kapcsolódó galériák