2024.04.27., szombat - Zita napja
facebook
Keresés
Határtalan térélmények – Bemutatták Pánczél Petra könyvét

Határtalan térélmények – Bemutatták Pánczél Petra könyvét

2024. március 25., 09:00
Bemutatták Pánczél Petra Határtalan térélmények című kötetét a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A szerzővel Tódor Tamás idegenvezető beszélgetett, a könyvet Gyimesi Endre ajánlotta az olvasók figyelmébe.

A Pannon Tükör Könyvek sorozat legújabb példánya a 2013 óta működő KulTour-Vidék blog bejegyzéseiből ad válogatást. A száz oldalnyi, fekete és fehér képekkel illusztrált kiadvány anyagát több ezer fotó és sok száz publikáció közül választották ki.

Az írások többsége Zalaegerszegről szól, egy sajátos nézőpontból. Én idősebb emberként egészen másról írtam volna, mint egy fiatalabb hölgy, aki egészen más, fontos dolgokat vesz észre Zalaegerszeg város történetéből. Úgy gondolom, hogy írása a helytörténetnek is része lesz. Néhány embert valószínűleg vitára ösztönöz, de úgy gondolom, élvezetes olvasmány lesz mindenki számára 

- mondta el portálunknak dr. Gyimesi Endre, Pannon Írók Társaságának elnöke.

Tizennégy cikk a zalaegerszegi barangolások, öt pedig a külföldi utazások krónikája.

Mindig járok valamerre, mindig úton vagyok, nagyon szeretek a városban is sétálni, túrázni, kerékpározni. Ez egészen más perspektívába helyezi a városnak az egész szövetét, illetve szerkezetét. Nagyjából ezt a tematikát követem a külföldi utazások során is. Kifejezetten szeretem figyelni a köztereket, meg annak a változásait, és erre írás és fotó formájában reagálok   

- erről már a szerző, Pánczél Petra beszélt. 

A kötetet rendhagyó – szavai szerint határokon átnyúló – témával, a csokizással zárta. Ebből az is kiderült, hogy az íráshoz többek között a bonbonok adtak számára ihletet.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

zFlUaM9QDIc
# Kapcsolódó galériák