2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Göcseji ősz – mesés családi program a skanzenben

Göcseji ősz – mesés családi program a skanzenben

2023. november 03., 17:55
Mesés programmal várták a családokat a skanzenben, ahol Balaton László „Göcseji ősz” című foglalkoztató füzete kelt életre. Az érdeklődőket a múzeum portái között maga a szerző vezette körbe.

A falumúzeum épületeit a gyerekek és kísérőik a történetben szereplő Pálfi kanász nyomában járhatták be. A látogatók játékos, interaktív bemutató során a régmúlt göcseji mindennapjaiba csöppenhettek.

Kihasználva még ezt a késő őszi kellemes időt és az őszi szünetet, tartsunk egy speciális, tematikus sétát a gyerekeknek, de megszólítva a család többi tagját is. Ehhez van nekünk egy kiadványunk a Göcseji ősz című foglalkoztató kis mesekönyv, amit én írtam még jó pár évvel ezelőtt. Ez a történet bizony itt játszódik a Falumúzeumban. Egy idős kanászon keresztül mutatjuk be az épületeket, az állatainkat, azt a régi-régi életformát. Természetesen kapcsolódva az őszi-téli munkafolyamatokhoz.

- nyilatkozta Balaton László, a mű szerzője.

A résztvevő szülők fontosnak tartják, hogy gyermekeik a mesék által a hagyományaikat a gyökereiket megismerjék.

Játékos tanulásnak hívnám a meséken való tanulást. Illetve például nálunk minden este mesékre alszunk el. Két-három esti mese, sőt több témakörből, több kultúrából válogatunk meséket a gyereknek, mert fontos az, hogy többfajta kultúrát is megismerjen. Így játékos módon tudjuk tanítani a gyermekeinket azokra az értékrendekre, hogy mi a világon a fontos. Nagyon fontos az, hogy a gyerekek megismerjék azt, hogy honnét jöttünk és honnét is indultunk.

- mondta el Molnár Szilvia.

A kicsik a kifestő- és foglalkoztatófüzetet a séta alatt végig lapozgatták. Ily módon az illusztrációk és fejlesztő feladatok segítségével még jobban elmélyülhettek a kor szellemében.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

aXHQOAr3pcg
# Kapcsolódó galériák