2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Ezúttal is sok családot vonzott az Örömkör

Ezúttal is sok családot vonzott az Örömkör

2024. január 09., 17:38
Az újévben is folytatódik az Örömkör a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtárban. A több mint 15 éves múltra visszatekintő rendezvénysorozat havi egy alkalommal várja a családokat. Az első találkozón a bölcsiseket zenés, az ovisokat és kisiskolásokat mesés és kézműves programokkal szórakoztatták.

A legkisebbeket és szüleiket jól ismert mondókák és gyermekdalok fogadták a könyvtárban. A 2 éves Zora és édesanyja minden hónapban résztvevői a programnak.

A kislányom nagyon szereti a közösséget, nagyon szereti ezeket a zenés programokat, imádja a bulit. Úgyhogy ezért jövünk elsősorban. És nagyon jók, változatosak itt a programok, ezt nagyon szeretjük benne

- osztotta meg a zalaegerszegi Médiacentrummal Bojtor-Németh Zsanett.

Kovács Kata 15 éve tart zenés alapozókat. Az ölbéli játékok mellett a hangszerek is rendszeresen előkerülnek foglalkozásain.

Ezért alakítottam ki ezt a zenebölcsit, hogy segítsek az embereknek, a szülőknek abban, hogy ők mit tudnak énekelni, mit tudnak tapsolni, mivel tudnak játszani, miből tudnak hangszert készíteni. És mindig a különböző ünnepekhez kapcsolódóan, évszakokhoz kapcsolódóan alakítom ki a repertoárt.

Évek óta az Örömkör az egyik legnépszerűbb programja a bibliotékának. A szórakoztatás mellett nem titkolt céljuk a szervezőknek a könyvtár megszerettetése.  

A célunk az, hogy tartalmas és élménnyel teli programot kínáljunk. Azon kívül tudásukat is bővíthetik itt a gyerekek, szülők egyaránt. Egy olyan közösségi tér, ahol családok találkozhatnak egymással, a szülők és gyerekek együtt jól érezzék magukat. Fontos, hogy megismerkedjenek a könyvekkel, az olvasással és a könyvtár szeretetére szeretnénk ezzel felhívni a figyelmüket

- tájékoztatott Horváthné Jóna Mária gyermekkönyvtáros.

A következő Örömkör február 5-én várja a családokat. Akkor bábelőadás és gyógynövény bemutató kínál majd hasznos időtöltést a résztvevőknek.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Képek: Médiacentrum Zalaegerszeg

iwdnkuZMfyg
# Kapcsolódó galériák