2024.05.11., szombat - Ferenc napja
facebook
Keresés
Évadnyitót tartottak a Griff Bábszínházban

Évadnyitót tartottak a Griff Bábszínházban

2023. szeptember 04., 15:55
Megnyitották a 2023/2024-es évadot a Griff Bábszínházban, amelyben hat bemutatót tűztek műsorra. Köztük régi darabokat elevenítenek fel, újakat álmodnak színpadra, illetve tavasszal egy nagyszabású produkcióval is készülnek. 

Az előző évadban 256-szor tapsolta meg a közönség a társulatot, akik csaknem 30 ezer nézőt szórakoztattak. Szűcs István idén is hasonló sikerekre számít. Az igazgató elmondta: szeptember végén egy különleges napra várják az érdeklődőket.

Szeptember 23-án három premiert tekinthet meg a közönség. Délelőtt lesz egy babaszínházi előadás, ahova a nagyon kicsiket várjuk. Délután lesz a Volt egyszer egy kert című bájos aranyos, óvodásoknak szánt előadás, majd 17 órakor a Szélszabadító című szintén saját bemutatóval zárjuk a napot. Emellett a szokások szerint lesznek kézműves foglalkozások, lehet találkozni a színészeinkkel, illetve interaktív játszótér lesz.

A vezető felidézte a színházi olimpiát, melynek keretei közt több helyszínen egyidőben láthattak felejthetetlen produkciókat, a zalaegerszegieket. A város közössége Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal ismerte el a Griff Bábszínház munkáját. 

Olyan szakmai eredményeket értek el, olyan előadásokkal örvendeztették meg a családokat, amely miatt a Zalaegerszeg kulturális életének egy üde színfoltjává váltak. Várják a gyerekek ezeket az előadásokat. A bábművészeti világtalákozóval egy olyan központi eseménysorozat telepedett Zalaegerszegre, amely messzire vitte a város hírnevét.

- mondta portálunknak Balaicz Zoltán polgármester.

A koronavírus miatt megszűntek a csecsemőknek szánt műsorok, ezeket most ismét felvették a repertoárba. Emellett céljuk, hogy felnőtteknek írt komolyabb darabokat is bemutassanak. Az 5 előadást tartalmazó bérlet 5 ezer, a jegyek 1500 forintba kerülnek majd.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

FVj2LL_8eJk
# Kapcsolódó galériák