2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Értékadó lélekhangok – Balaicz Zoltán volt a sorozat első vendége

Értékadó lélekhangok – Balaicz Zoltán volt a sorozat első vendége

2024. március 20., 13:25
Új sorozat kezdődött a megyei könyvtárban.

A program során a város meghatározó személyiségeit látják vendégül. Szakál Eszter könyvtáros elsőként Balaicz Zoltán polgármestert kérdezte pályájáról, a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyáról. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak fontos a megújulás, az innovatív, változatos programok biztosítása. Ezért mindig frissül a kínálat, most épp egy olvasást népszerűsítő rendezvénnyel.

Tóth Renáta igazgató a zalaegerszegi Médiacentrumnak kiemelte: könyvtáruk törekszik a megújulásra, és arra, hogy valamilyen új programsorozattal népszerűsítse az olvasást és a könyvtárhasználatot. Ez a programjuk az Értékadó lélekhangok címet kapta, mert nagyon fontos számukra, hogy felhívják a figyelmet a városban, illetve Zala vármegyében élő olyan személyekre, akik nagyon sokat tesznek a kultúráért, a közösségépítésért és az értékteremtésért. Ezt a programsorozatot havi rendszerességgel tervezik hirdetni.

Balaicz Zoltán örömmel fogadta a meghívást. Mint mondta, ritkán nyílik alkalom hasonló pódiumbeszélgetésre, ahol kiderülhet, hogy a polgármester is ember, fogalmazott viccesen.

Hozzátette:

A program kizökkenti a városvezetőt a hétköznapokból, és a szürke feladatok közül, úgyhogy azt gondolom, hogy mindenképpen megtiszteltetésnek kell vennem, hogy a Deák Ferenc Megyei Könyvtár gondolt rám is ebben a sorozatban. Különösen jóleső érzéssel fogadtam el, hiszen én negyven éven keresztül 1978-tól, születésemtől, 2018-ig éltem és laktam a Deák tér egyes számú házában, és gyerekkorom óta rendszeresen jártam ide általános iskolásként, középiskolásként, egyetemistaként, majd később hivatali kötelezettségem miatt is a könyvtárba, így aztán számos emlékem és élményem kötődik az intézményhez.

A beszélgetés során pályájának állomásai mellett szóba kerültek az olvasáshoz kötődő, ám az életviteléről árulkodó kérdések is. Például, hogy mikor jut ideje olvasni, mely területek érdeklik, hogyan tölti a szabadidejét, vagy milyen, elsősorban a fiatalokat érintő veszélyeket lát a felgyorsult életvitel következményeként. A rendezvény végén a vendéget személyreszóló ajándékkal lepték meg a szervezők, akik legközelebb egy hónap múlva várják hasonló programmal a közönséget.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

gV5-CMv7qvs
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek