2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Először koncertezett Zalaegerszegen Eva Virsik

Először koncertezett Zalaegerszegen Eva Virsik

2023. szeptember 14., 17:25
Bemutatta első magyarországi koncertjét a zalai vármegyeszékhelyen Eva Virsik. A nemzetközileg elismert, szlovák zongoraművész Chopin, Schumann, Liszt, illetve Rahmanyinov és Mozart műveit a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szólaltatta meg.

A pozsonyi születésű művész néhány évvel ezelőtt családfakutatást végzett. A szálak Zalaegerszegre vezettek.

Kötődésem van a városhoz, méghozzá az anyaiágon, és a nagypapám által, aki itt élt. Én nem is tudtam a család történetéről, egészen két évvel ezelőttig, amíg el nem jöttünk a városba. Mivel nagyon korán meghalt a nagypapa, és ezért már nem mesélt róla édesanyám. Amikor ellátogattam Zalaegerszegre, akkor szembesültem azzal, hogy milyen régre nyúlnak vissza a család emlékei. Egészen az 1790-es évekig visszvezethető a családfánk. 

- mondta el honlapunknak Eva Virsik zongoraművész.

Zalaegerszegen az est szervezőivel is találkozott, ahol felidézték életútját. Fellépett a világ jelentős zenei intézményeiben, három kontinensen tartott zongora mesterkurzusokat – foglalta össze Bajzik Csaba.

Szlovákiában nőtt fel, nagyon korán kezdett el játszani. Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában több helyen játszott. Inkognitóban már járt Zalaegerszegen, így sikerült ez a találkozó. És egy kis csapattal - Virágh Judittal és Temesváry Tiborral - közösen szerveztük meg a hangversenyt.  

- fűzte hozzá.

A zongoraművész a zalaegerszegi hangversenyen is nagy sikert aratott. A közönség tapssal köszönte meg vendégjátékát.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Jodw71PCCvM
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek