2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Elkezdődött a Lubik Imre Trombitaverseny Zalaegerszegen

Elkezdődött a Lubik Imre Trombitaverseny Zalaegerszegen

2023. november 17., 15:28
Ma kezdődött és vasárnapig tart a XVI. Országos Lubik Imre Trombitaverseny a Városi Hangversenyteremben, ahol 47 növendék 4 korcsoportban méri össze tudását. A nagy múltú és rangos rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek ifjú zenészek.

Az immár hagyományos eseményre 1978 óta várják a versenyzőket és a közönséget. Háromévente Zalaegerszeg ad otthont a megmérettetésnek, melyre idén 35 iskolából érkeztek résztvevők.

Minden alkalommal új tehetségeket fedez fel a zsűri, és ahogy haladunk előre a korcsoportokban, azt vesszük észre, hogy egyre többet tudnak a gyerekek, meghazudtolják a korukat és azt, ahány éve zeneiskolába járnak

-    nyilatkozta portálunknak Győrffyné Könczöl Tímea, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A versenyzők, akik nagy izgalommal és sok gyakorlással készültek a fellépésre, egy kötelező és egy szabadon választott művet adnak elő. A versenyen a kisiskolásoktól a 19 évesekig képviseltetik magukat a fiatal tehetségek. A fellépőket háromtagú, trombitaművészekből álló zsűri értékeli. A hangzáson túl fontos szempont a művészi megvalósítás is.

A kicsiknél is tetten lehet érni, amikor valaki nagyon muzikális és nemcsak azt tudja visszaadni, amit betanítottak neki, hanem a saját kis szűrőjén és hangszerén keresztül ezt egy más szinten képes interpretálni a közönség felé

-    mondta el dr. Hontvári Csaba trombitaművész, zsűrielnök.

A megmérettetés vasárnap 9 órától eredményhirdetéssel, díjkiosztással, majd gálakoncerttel zárul.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

# Kapcsolódó galériák