2024.04.27., szombat - Zita napja
facebook
Keresés
Ébredés – Kiállítás az Apáczaiban

Ébredés – Kiállítás az Apáczaiban

2024. március 28., 17:00
Megnyitották Szakonyi Annamária első önálló kiállítását az Apáczai művelődési központban. A rendezvényt a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékének gitárjátéka színesítette.

Az alkotó 2023 szeptemberétől tagja a Dienes Gyula által vezetett rajz- és festőkörnek. Munkáit a művésztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.  

Közel egy éve ismerem, viszont amikor megláttam a munkáit, akkor úgy tűnt, mintha már 30 éve ismernék egymást. Ugyanis az én festőköröm 20 évvel működik, és ő most közel egy éve csatlakozott be, de saját világát képviseli. Igaz, hogy több stúdiumban megfordult, tehát több embertől fogad el tanácsot, de tiszteletben tartja a mi csapatunknak a véleményét is

- mondta el Dienes Gyula, a Zrínyi Miklós Gimnázium művésztanára.

Szakonyi Annamária a tárlatra az elmúlt három évben készült toll-, ceruza- és szénrajzokat, valamint akvarell-, akril- és olajfestményeket hozta el. A több mint negyven alkotás nagyrésze tájkép. A tengert és a vízpartot több megközelítésből is megörökítette.

Nagyon szeretem, mert annyiféle színt, vagy akár kivitelezési módot találok benne, ami megunhatatlan. Gondoljunk a Balatonra, hányféle színe van

- fogalmazott Szakonyi Annamária.

Kiállítás április 18-ig tekinthető meg az Apáczai Galériában az intézmény nyitvatartási idejében: hétköznap 8-tól 19.00 óráig, szombaton pedig 12-ig.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

KsXl9H7SUhs
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek