2024.05.09., csütörtök - Gergely napja
facebook
Keresés
Családi nap a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Családi nap a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

2024. január 28., 12:20
Mesés produkciókkal, minicirkusszal, interaktív játszótérrel és kézműves foglalkozásokkal várták a gyermekeket és a szüleiket a Griff Bábszínházban. A délelőtti babaszínházi előadással a négy év alatti korosztályt szólították meg, délután a Holle anyó és a Volt egyszer egy kert című bábjátékokat tűzték műsorra.

A Szulyovszky család korábban is gyakran látogatta a Griff rendezvényeit. Most három gyermekkel érkeztek. Míg a nagyobbak a fordulatos történetet kísérték figyelemmel, a kéthónapos Klárára a családfő vigyázott.

Nagyon örülünk, hogy el tudunk jönni egy-egy előadásra. A gyermekeink sokat tudnak játszani és kicsit megismerkednek a színházzal. Azt remélem, ha felnőnek, sokkal szívesebben jönnek majd maguktól is, barátibb lesz számukra a hangulat.

- mondta el hírportálunknak Szulyovszky Benedek.

Az interaktív játszótéren a környezettudatosság került előtérbe. A kézműveskuckóban bábszínészek fogadták a kicsiket. A találkozás a kicsik és az alkotók számára is nagy élményt jelentett.

Az elején kicsit félénkek, nem nagyon mernek hozzánk szólni. A végére feloldódnak és teljes élvezettel adják át magukat a játéknak. Jó érzés, amikor felismernek bennünket, és elmondják, hogy láttam ezt meg azt az előadást. Nagyon jó visszajelzés, hogy még a két-három évvel ezelőtti produkciókra is emlékeznek.  

- idézte fel Szolnok Ágnes bábművész.

Mint Szűcs István igazgató fogalmazott, céljuk, hogy a gyermekek a szüleikkel, nagyszüleikkel együtt látogassanak el a színházba, ahol színvonalas programokon vehetnek részt.

Ez hétközben szinte megvalósíthatatlan, ugyanis zömében bérletes előadáskat játszunk. A hétvégi programokon a családoknak közös élményben lehet részük. A legfontosabb, ha együtt van a család és együtt szórakoznak.

- fűzte hozzá Szűcs István.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy mindhárom előadás teltházas volt. Idén még három alkalommal szerveznek családi napot. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert támogatás ad lehetőséget.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

b14Zk3FPGFY
# Kapcsolódó galériák