2024.05.07., kedd - Gizella napja
facebook
Keresés
Bűvölet – Textilszobrász munkáiból nyílt kiállítás a Göcseji Tudásközpontban

Bűvölet – Textilszobrász munkáiból nyílt kiállítás a Göcseji Tudásközpontban

2024. január 28., 16:00
Megnyitották Vinkó Istvánné textilszobrász első önálló kiállítását a Göcseji Tudásközpontban. A Bűvölet című tárlatot Sümeginé Horváth Anita, a létesítmény igazgatója ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Az elmúlt esztendőben három hetente más-más tárgyak díszítették a Piac téri épület emeleti termét. A tervek szerint továbbra is szeretnének minél több lehetőséget adni a helyi képzőművészeknek és mesterembereknek a bemutatkozásra. Idén elsőként a dobronhegyi alkotó munkáit láthatja a közönség.

Csilla itt dolgozik a Göcsei Tudásközpont egyik kis üzletében, és első alkalommal tárja a nagyközönség elé az alkotásait. Tősgyökeres göcseji, akinek munkáiban fellelhetők a tájegységre jellemző motívumok és formák. Ezért úgy gondoltuk, hogy a kiállítássorozatunkat göcsei alapmotívummal indítjuk

- mondta el hírportálunknak Sümeginé Horváth Anita.

különleges kompozíciókhoz a kidobásra szánt anyagokat – többek között gombokat, régi teáskannát és üres konzervdobozokat – használja fel. Szobrait fantáziája szerint formázza, az egymáshoz illesztett kagylót, kavicsot, a fatörzs-, vagy éppen drót darabokat levegőre száradó és keményedő ragasztóval rögzíti.

Négy évvel ezelőtt, egy workshopon találkoztam ezzel a technikával. Női ruhakészítő az alapszakmám, és ehhez kapcsolódóan kerestem új tevékenységet, és így fedeztem fel a textilragasztós történet. Ehhez gyakorlatilag mindent fel tudok használni: a régi tárgyakat újjá tudom varázsolni, vagy teljesen újat tudok készíteni  

- emelte ki Vinkó Istvánné. 

A tárlat február 17-ig tekinthető meg a tudásközpontban. Szombaton Mézes Balázs napra várják az érdeklődőket, amit hagyományteremtő szándékkal rendeznek. Az érdeklődőket ismeretterjesztő előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, valamit méz- és helyi termékvásárral várják. A Balázs-járás hagyományait a Tűzmadár Waldorf Iskola diákjai elevenítik majd fel.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

E0cwxXEf1bM
# Kapcsolódó galériák