2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
BÁTHORY 70' címmel nyílt kiállítás Zalaegerszegen

BÁTHORY 70' címmel nyílt kiállítás Zalaegerszegen

2024. március 19., 14:30
Képzőművészeti kiállítás nyílt a Báthory István Technikum galériájában.

Borbás György, H. Póka Emőke, Müller Imre és Nyakas Krisztina. Néhány alkotó azok közül, akiknek munkái megtekinthetők a BÁTHORY 70' címmel nyílt kiállításon. A Báthory István Technikum galériájában az intézmény fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából nyílt tárlat az iskola egykori és jelenlegi oktatóinak, valamint volt tanulóinak közreműködésével. A különleges bemutató annak az ősszel indult eseménysorozatnak a része, mellyel az iskola a jubileumot ünnepli. A falakra akvarell, textilkép és fotó éppúgy került, mint olajfestmény vagy a mesterséges intelligencia segítségével készült alkotás. Így a közönség igazán egyedi válogatást láthat a Báthoryhoz kötődő kortárs képzőművészeknek köszönhetően – tájékoztatott Pusztai Zsuzsanna igazgató.

A megnyitón Szényi Krisztina rajzpedagógus tartott rendhagyó tárlatvezetést, aki elsősorban a diákokat szólította meg. Mint mondta: segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy a kiállított képeken milyen részletekre érdemes figyelni.  

A kiállításon - mások mellett - megtekinthetők Szényi Zoltán egykori művészettörténet -, és Papp Miklós rajztanár munkái is.

Szényi Zoltán festőművész elmondta: sok évvel ezelőtt felkérésre, kísérletképpen tanított az első évfolyamosoknak művészettörténetet és óraadóként próbálta a gyerekekkel megszerettetni a művészetet. Hozzátette: úgy érzi, kedvező fogadtatásra talált mindaz, amit akkoriban bemutatott a diákoknak.

Papp Miklós rajztanár a zalaegerszegi Médiacentrumnak elmondta: a kiállítás már hagyomány, hiszen az intézmény ötven éves évfordulójára egy hasonlót szerveztek a Hevesi Sándor Színházban.

A BÁTHORY 70' egy hónapig tekinthető meg.

Szöveg: Szigeti Éva

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

7LeJVjO5e3g
# Kapcsolódó galériák