2024.05.11., szombat - Ferenc napja
facebook
Keresés
Az én zöld városom, Zalaegerszeg – Átadták a rajz-és esszéverseny díjait

Az én zöld városom, Zalaegerszeg – Átadták a rajz-és esszéverseny díjait

2023. december 15., 11:00
Átadták Az én zöld városom, Zalaegerszeg címmel rendezett rajz-és esszéverseny díjait. Az önkormányzat felhívására csaknem száz pályamunka érkezett. Az alkotások központi témája a Gébárti-tó környezetének megújítása volt.

A résztvevőket dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte, aki beszámolt az érintett városrészben történt fejlesztésekről. Az elmúlt időszakban megszépült a tó környéke. A partvonalon kerékpár- és sétautakat alakítottak ki, valamint csónakkölcsönzőt és játszóteret létesítettek. A második ütemben a Fehér Hattyú bisztrót építették át.

A projektek szoft része tartalmaz olyan lehetőséget, hogy a diákok is véleményt mondjanak, hogy milyen irányú fejlesztéseink legyenek. Beleolvastam az esszékbe, és azt tapasztaltam, hogy a fiatalok gondolata találkozik azzal az elképzeléssel, amit a városvezetés gondol: a gébárti beruházás a pihenést, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ennek megfelelően – ahogy ők leírták és megrajzolták - hajtjuk végre ezt a két projektet.   

- fejtette ki dr. Vadvári Tibor.   

A beérkezett műveket háromtagú zsűri értékelte. Az óvodások közül Gerencsér Luca rajzát tartották a legjobbnak. A másik kategóriában Galambos Petrát jutalmazták. A gimnazisták egy része az esszét választotta. Pintér Gitta a felnőtteknek szabadidős parkot, a kicsiknek pedig interaktív játszóteret is tervezett.

Fontosnak tartom, hogy az emberek sok időt töltsenek a zöld környezetben.

- fogalmazott Pintér Gitta, Zrínyi Miklós Gimnázium növendéke.

Nagyon szeretem Gébártot, sokszor sétáltatom ott a kutyámat. Az esszémet is a tó környezetéről írtam.  

- ezt már Zorn Alíz mondta el, aki ugyancsak a Zrínyi Miklós Gimnáziumban tanul.                              

Az elképzelések egy részét az önkormányzat már megvalósította. A következő években lehetőség lesz arra, hogy a tervezéskor a fiatalok javaslatait is figyelembe vegyék.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg 

KgzgaRRS10Y
# Kapcsolódó galériák