2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Annie, a kis árva a színházban - Premierre készül a Hevesi Sándor Színház

Annie, a kis árva a színházban - Premierre készül a Hevesi Sándor Színház

2024. április 10., 14:30
Az évad utolsó bemutatójára készül a Hevesi Sándor Színház társulata. Az Annie, a kis árva című zenés darabot pénteken láthatja a közönség Böhm György rendezésében. Az 1930-as években, a gazdasági válsággal küzdő Amerikában játszódó történet Charles Dickens Twist Oliver című művének modernkori változata.

A produkcióban több, mint félszázan vesznek részt, és közel tíz gyermek lép színpadra. A közös munka a rendező számára kihívást, ugyanakkor hálás feladatot jelentett.  

Fantasztikusan aranyosak, ügyesek és remekül énekelnek. A darab a gazdasági világválság évében játszódik, így picit ironikus is, ugyanakkor rengeteg humor van benne. Amellett, hogy érzelmes darab, rengeteget lehet nevetni, és élvezni a táncokat, illetve a zenét

- mondta el Böhm György rendező.

A szövevényes mesében a szegénysorsú árva egy gazdag milliárdos házában töltheti a karácsonyt. A mogorva ember, ahogy megismeri, megszereti és magához veszi a cserfes kislányt.

Nagyon szép történet. Ha a színpadon gyerekek vannak, és ilyen édes lányok játszanak, két szereposztásban, akkor az már fél siker, mondhatjuk nyugodtan. Nekem pedig újabb kihívás, hiszen a Bakterház után most a nagylányommal játszhatok együtt. az egyik szereposztásban ő játssza az Anniet

- erről már dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója beszélt, aki a darabban Oliver Warbucks, a milliárdos szerepét alakítja.  

A táncokat és a dalokat kísérő élőzenekar a színpad közepén helyezkedik el, a zenészek jelmezt és parókát viselnek. A felkészülés tavaly nyár végén, a gyermekszereplők kiválasztásával kezdődött.

Tizenöt gyermeket választottunk ki, közülük kilencen lépnek színpadra. Szeptembertől, idestova fél éve dolgozunk együtt. A közös munkának köszönhetően minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen az előadás

- fűzte hozzá Máriás Zsolt karmester, a Hevesi Sándor Színház zenei vezetője.

Mint a művészek fogalmaztak, a családi musical méltó befejezése a negyvenedik, jubileumi évadnak. A koreográfus Bakó Gábor, a díszletet Michac Gábor, a jelmezeket pedig Túri Erzsébet tervezte.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

mgk4pwQkpWg
# Kapcsolódó galériák