2024.04.28., vasárnap - Valéria napja
facebook
Keresés
Ajándék hibiszkusz a Deák-könyvtárban

Ajándék hibiszkusz a Deák-könyvtárban

2023. augusztus 08., 18:50
Tovább bővíti öko-szolgáltatásait a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény célja, hogy a figyelmet a környezettudatosságra irányítsák. Ennek érdekében azt, aki a témához kapcsolódva kölcsönöz, egy elültethető hibiszkusszal ajándékozzák meg.

Ez az Öko-sarok 2020 óta várja a látogatókat. A hangulatos, virágokkal és könyvekkel díszített sarok arra ösztönzi az olvasókat, hogy több figyelmet szenteljenek a természetre. A fűszerkert és programkínálat egyaránt ezt a személetet hirdeti. 

„A fenntarthatóságra és a zöld szemléletre nagyon nagy hangsúly helyeződik mostanában. Én azt gondolom, hogy a könyvtáraknak ebből is ki kell venni a részüket. Ezért azt gondolom, hogy fontos, hogy ne csak a könyvtár környezetét tegyük szebbé - itt a fűszerkertet mindenképpen meg kell említenem, hiszen idén volt egy éves - hanem olyan zöld szolgáltatásokat is el kell indítani, melyekkel ezt a környezettudatos gondolkozást népszerűsíteni tudjuk."

- mondta Tóth Renáta, az intézmény igazgatója.

Mindenféle beltéri növénnyel teszik otthonosabbá az olvasók számára az itt töltött perceket, melyeket Szili Erika helyismereti könyvtáros rendszeresen gondoz. A hibiszkuszok metszése közben jutott eszébe a gondolat, hogy a levágott ágakat gyökereztessék.

„El lehet ültetni a kis növényünket és egy újabb hibiszkuszt hozhatunk létre. Mivel most jó alaposan megvagdostuk ezt a növényt, sok kis ágacska jött le róla. Ezeket szeretnénk az olvasóknak felajánlani. Aki kertészettel kapcsolatos könyveket, vagy pedig az Öko-sarokból származó könyveket kölcsönöz, az vihet magával egy-egy ilyen kis ágacskát és otthon nevelhet magának saját kis hibiszkuszt."

- ismertette a könyvtáros.

A gondozása egyszerű: sok napfényre és vízre van szüksége. Az egyedi lehetőség a készlet erejéig tart - hívták fel a figyelmet a bibliotéka munkatársai.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

ic0RTVfqK1M
# Kapcsolódó galériák