2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Adys diákok munkáiból nyílt kiállítás az Apáczaiban

Adys diákok munkáiból nyílt kiállítás az Apáczaiban

2023. október 26., 10:55
Megnyitották az Ady iskolások Mennyi szín, mennyi szín… című kiállítását az Apáczai művelődési központban. A művészetoktatási intézmény csaknem 200 alkotással érkezett. A rendezvényt a tanítványok műsora színesítette.

A diákok második alkalommal mutatkoznak be a kertvárosi galériában. A pedagógusok ezúttal a felsőtagozatok munkái közül válogattak.   

A technikai műfajokat vettük figyelembe, a grafikának különböző válfajai szerint. A tárlaton láthatók egyedi grafikák, valamint különböző sokszorosított grafikai eljárások, amelyeket ezzel a korosztállyal szoktunk gyakorolni. A festészet tematikájában nagyon-nagyon közkedvelt, és nagyon szeretjük az úgynevezett parafrázisokat, amikor híres festők művei alapján dolgozunk. Feldolgozzuk, átalakítjuk, néha kicsit szemtelenül, a gyermeki világ, gyermeki szemen keresztül alakítjuk át. Nagyon gyakran formabontó, vicces és eredeti alkotások kerekednek ezekből.

- ismertette a részleteket Nagy Szilvia művésztanár.

A kerámiák és a textilek az iskola alkotóműhelyében készültek. A tárlat november 16-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében: hétköznap 8 és 19 óra között, szombaton pedig 8-12-ig.   

Szöveg: Kolozsvári Ilona
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

wb7Ybgu3KTc
# Kapcsolódó galériák